Hoppa till huvudinnehåll

#Grattis - hashtaggen fyller tio år

Används 125 miljoner gånger på Twitter varje dag.

Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn. Nu fyller fenomenet tio år.

Mest lästa

Italien har tappat tålamodet - hjälporganisationer beskylls för att locka asylsökande till Europa

Flera organisationer har upphört med sina räddningsinsatser.

I hamnen i Catania står hjälporganisationen Läkare utan gränsers räddningsfartyg förtöjd sedan en vecka tillbaka. Fartyget Prudence med den långa livbojen på sidan där hundratals migranter snabbt kan klänga sig fast och bli räddade till Europa åker inte längre ut på räddningsoperationer.

Nytta och nöje på Youtube - så får du ut mer av videotjänsten

Tips och tricks för större nytta av Youtube.

Youtube - visst är det tjänsten där man kan roa sig med musikvideor och videoklipp med söta djur? Bland annat, men i själva verket är Youtube en gedigen samling av både nytta och nöje. Vilka instruktioner du än behöver, hittar du dem antagligen på Youtube.

Åbobo i Bryssel: Det finns ett terrorhot, men på något sätt vänjer man sig vid känslan

Åbobon Kimmo Michelsén har bott i Bryssel i 9 år.

Det har skett många allvarliga våldsdåd i Europa under de senaste åren, och flera städer lever fortfarande under konstant terrorhot. Åbobon Kimmo Michelsén har bott i Bryssel i nio år och har lärt sig att leva en vardag som kantas av terrorhot. Men hur lär man sig att gå vidare när en attack sker i staden man bor?

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Stark ångest, depression, spelmissbruk kan ligga bakom.

Ett barn kan ha så stark ångest att gå till skolan att hen inte ens kan sätta sin fot på skolgården. Ett annat barn kanske sitter uppe och spelar hela natten och går därför inte till skolan på morgonen. Skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering och nu ser det ut som om gruppen barn som inte går till skolan håller på att öka.

Varför är musikskolan främst inriktad på klassisk musik?

Varför är musikskolan främst inriktad på klassisk musik?

Tidigare var det endast klassisk musik som gällde i musikskolorna. Nuförtiden har en del musikskolor en pop- och rocklinje men varför är det fortfarande den klassiska musiken som dominerar? Mika Westerlund drar pop- och rocklinjen på Musik- och kulturskolan Sandels och tror att populärmusiken småningom kommer att få en starkare roll.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.