Hoppa till huvudinnehåll

Zuckerberg drabbar samman med EU-parlamentet i Bryssel - är mepparna bättre på att grilla än amerikanerna?

Utfrågningen av Facebooks vd i kväll sänds live på Arenan.

Tre dagar innan den nya europeiska dataskyddslagen träder i kraft får Facebook-skandalen sin fortsättning då företagets vd i kväll ska bli utfrågad av Europaparlamentarikerna. Frågestunden streamas live på Yle Arenan med start klockan 19.

Alkoholforskare varnar för att alkoläsk i sommarvärme är illa för hälsan - "Vetenskapligt bevisat att folk dricker mer alkohol när vädret är vackert"

Alkoholkonsumtionen ökar i sommarvärmen

Alkoläsk har i och med den nya alkohollagen sålts i matbutikerna sedan årsskiftet. Vid det här skedet är det för tidigt att avgöra vilka konsekvenser alkoläsken har för folkhälsan. Men nu oroar sig forskare för att alkoholkonsumtionen ökar om det varma vädret fortsätter.

Så här byggdes Vegas succélag – kompenserades för att nöja sig med Fleury, Haula och Karlsson

George McPhees lagbygge spelar sensationellt i finalserien.

För snart ett år sedan tog NHL:s expansionslag Vegas Golden Knights form. Varje konkurrent skulle tappa en spelare till Vegas. Smarta val och spelaraffärer av lagarkitekten George McPhee ledde till att Vegas sensationellt spelar i Stanley Cup-finalerna. Den här artikeln går igenom hur lagets nyckelspelare värvades.

Mest lästa

Djur i tv-studion - så här kan det gå!

Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

Helsingforsrektor misstänkt för tjänstebrott i sexualbrottshärva fick nytt jobb i Vanda

Tidigare lärare vid Hoplaxskolan åtalad för nio sexualbrott.

Den rektor som är åtalad för tjänstebrott i fallet där en tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors åtalas för sexualbrott, fick ett nytt rektorsjobb mitt under brottsutredningen. Personen ska nu bli rektor i Vanda. Enligt Vanda stad finns inga hinder för att anställa en rektor som är misstänkt för brott mot tjänsteplikt i sitt tidigare jobb.

Jazzorkestern UMO jagar mecenater: "Vi ska hela tiden hitta kapital externt"

UMO är i ekonomisk kris p g a minskat statligt stöd.

UMO lider av stora ekonomiska problem på grund av minskade statsbidrag. Nu har man startat en omfattande kampanj för att hitta mecenater som kunde rädda verksamheten för den här unika jazzorkestern som är känd över hela världen. Kulturfondens blivande direktör Sören Lillkung utesluter inte en möjlighet att stöda verksamheten.

Det stjäls för 550 miljoner euro varje år, endast hälften av fallen blir lösta - Har du snattat? Fyll i vår enkät anonymt

Under hälften av alla stölder blir uppklarade.

Handeln går miste om cirka 550 miljoner euro till följd av stölder och snatterier varje år, uppger Företagarna i Finland och Förbundet för finsk handel. Hälften av alla dessa stölder blir ouppklarade. Det kan bero på att vi tittar på fel personer, säger kriminolog Maria Normann.

Virusdetektiven Peter Piot hittade ebolan 1976 – nu är det gigantiska maskviruset tillbaka men hans regler för att förhindra en epidemi håller än

Det nya ebolautbrottet har nått en ny fas,säger myndigheter.

Man kan inte förutse var och när ett utbrott av den fruktade sjukdomen ebola sker. Nu har viruset dykt upp igen - den här gången i Demokratiska republiken Kongo. Peter Piot var den man som år 1976 upptäckte själva viruset - på ett spännande sätt. Det var också han som utarbetade de bekämpningsmetoder som än i dag är i bruk.

Fortsätt lyssna & titta senare – på vilken apparat du vill.
Bild på Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi