Hoppa till huvudinnehåll

Också Porsche undersöks för utsläppsfusk

Porsche ägs av Volkswagen som åkte fast ifjol.

Den tyska motorfordonsmyndigheten Kraffarht-Bundesamt (KBA) undersöker om också Porsche kan ha manipulerat mjukvara som anger utsläppsmängder i sina bilar. Samtidigt hotar EU-komissionen flera medlemsländer med rättsliga åtgärder om de inte kriminaliserar utsläpptsfusk.

Tsunamivarning Stilla havet hävs

Gällde bland annat Nauru, Vanuatu och Salomonöarna.

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7,8 skakade Salomonöarna på torsdagskvällen. Den tsunamivarning som utfärdades för öarna i området har nu hävts

I Mourinhos frysbox – nu räddade han United

Tidigare utfrysta Henrich Mchitarjan frälste storklubben.

Manchester Uniteds avancemang i Europa League var inte säkrat inför sista omgången. I urusla förhållanden slog United Zorja Luhansk – och det var tidigare utfrysta Henrich Mchitarjan som frälste storklubben.

Föräldraförmånsfälla rättas till - ensamförsörjande pappor får rätt till förmåner

Ensamvårdande pappor ska inte vara utan förmåner.

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott vill se till att ensamvårdande pappor inte lämnas utan föräldraförmåner. Regeringen anpassar som bäst lagstiftningen i enlighet med den nya äktenskapslagen, och hittills har ensamvårdande pappor lämnats utan faderskaps- och föräldrapenning.

I Svenska Yles serie om julmusik: Happy X-mas (War is over)

Ursprungligen handlade låten om en kapplöpningshäst.

En av de populäraste julsångerna var ursprungligen en protest mot kriget i Vietnam. Dessutom lånade John Lennon melodin från en engelsk folksång som handlade om en kapplöpningshäst. Det var den 8 december 1980 som John Lennon blev mördad utanför bostaden i New York. 1971 skrev han tillsammans med livspartnern Yoko Ono, Happy Xmas (War is over) på ett hotellrum i den nya hemstaden.

Sibeliusdagen

Sibelius begravning

1957 följde tusentals människor Sibelius begravning

Jean Sibelius dog i sitt hem Ainola den 20 september 1957. Tio dagar senare följde tusentals människor hans jordafärd.

Isbjörnen Nora leker i första snön

Ettåriga isbjörnen Nora njuter av första snön i djurparken i Portland i Oregon. Besökare kommer kanske att se mera av Nora under de kommande veckorna, men det är Nora som bestämmer om det, säger Nicole Nicassio-Hiskey vid djurparken. Enligt Nicassio-Hiskey prioriterar man isbjörnens välmående och publiken måste ha tålamod.

Isbjörnarna försvinner i takt med havsisarna

Den hotade isbjörnen behöver isarna för att jaga.

En tredjedel av isbjörnarna i världen hotar att försvinna under de kommande årtiondena eftersom havsisarna i Arktis krymper, varnar en ny forskning. Havsisarna är livsviktiga för den hotade isbjörnen, eftersom den använder isarna för att jaga sälar.

Strömsö julkalender 2016

Hajbos julkalender 2016

Hajbos julkalender gallrar bland tomtarna.

Årets Hajbo-julkalender samlar alla världens jultomtar på en stor tomteaudition, för att plocka fram den bästa möjliga tomten.

Slottsbalen på Arenan

Videon är inte längre tillgänglig

Direkt på Arenan