Hoppa till huvudinnehåll
röd hink i sandlåda

Här är det du behöver veta: Vad bestämde regeringen och vad rann ut i sanden?

Svenska Yle sammanfattar regeringens halvtidsöversyn.

Polisen, försvaret och utbildningen får mer pengar. Lågavlönade ska betala mindre för dagis. Det har regeringen bestämt i sin halvtidsöversyn. Däremot är kritiken svidande hård mot lama sysselsättningsåtgärder och mot att man inte åtgärdar familjeledigheten som pekas ut som en kvinnofälla.

Keisuke Honda tränar småbarn i fotboll.

Förbundspennan: Släck inte barnens rörelseglädje

För hård press från föräldrarna släcker motionsglöden.

Som bäst sprids en video på sociala medier om hur vart femte barn i dag upplever för hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna. Det här leder till att många barns glöd för idrott och rörelse släcks, skriver Jeanette Harf i förbundspennan.

Regeringens åtgärder betyder färre på jobb än lovat - så räknar regeringen effekten

Målet var sysselsätta 60 000 - åtgärder ger jobb åt 6 000.

Regeringen presenterade sent på tisdag kväll sin lösning på den allra kvistigaste frågan i halvtidsgranskningen. Hur ska sysselsättningen bli bättre? Regeringens åtgärder ska ge 5 000-6 000 arbetstagare jobb - men för att nå det ursprungliga målet borde man sysselsätta hela 60 000 nya arbetstagare.

Jari Sillanpää på eget vis

Möt Finlands stora underhållare och tangokung Jari Sillanpää

Jari Sillanpää är den artist som sålt mest skivor i Finland av en och samma utgåva, över en kvarts miljon av debutplattan som utkom 1995. Han har medverkat i Eurovisionen, givit ut böcker, medverkat i musikaler, spelat för otaliga utsålda arenor och uppnått allt man kan inom musikbranschen här hemma.

Skön gungig soulmusik med The Napkins

Soulmusik kan aldrig vara fel.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad / Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

S:t Karins fastighetschef: Håll er till fakta om inomhusluften

Hovirinta-fastigheten har skapat turbulens i S:t Karins.

Föräldrarna är upprörda, för att inte säga förbannade, över situationen med inomhusluften i Hovirinta-fastigheten i S:t Karins. I måndags hölls ett möte som samlade runt 150 personer och föräldrarna är nu så oroliga över situationen att man har diskuterat en bojkott av skolfastigheten. Taisto Nuutinen, chef för S:t Karins fastighetsavdelning, har dock en annan syn på saken.

The Cardigans och Liam Gallagher till Åbo

Uppträder i samband med Tall Ships Races i juli.

Brittiska Liam Gallagher, frontfigur och sångare i Oasis samt svenska The Cardigans uppträder i Åbo den 21 juli. Konserterna är en del av den två dagar långa festivalen The Tall Ships Races Music Festival som går av stapeln i slottsparken invid Åbo slott.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Lokalt åska och snöhagel på kommande

Ett snöfallsområde rör sig över landets östra del mot norr. Tidvis är snöfallet ymnigt och samtidigt blir vinden frisk och byig. Dagens högsta temperatur +1...7 och nattens lägsta +1...-3 grader. Kallast är det på Österbotten. Mest måttlig nordlig till västlig vind, vid kusten är vinden lokalt frisk. På natten avtar vinden.
Läs hela väderrapporten här.