Hoppa till huvudinnehåll
Fortsätt lyssna & titta senare – på vilken apparat du vill.
Bild på Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala

Facebook-skandalen allt större: Insamlade personuppgifter spelade mycket stor roll för Trumps seger - Cambridge Analyticas vd har stängts av

Hemliga videoinspelningar avslöjar chefers uttalanden.

Analysföretaget Cambridge Analytica säger sig ha spelat en mycket betydande roll för Donald Trumps valseger, rapporterar den brittiska tv-kanalen Channel 4. Hemliga videoinspelningar avslöjar chefers uttalanden om företagets strategier.

Frankrikes ex-president Sarkozy riskerar att dras inför rätta - Officiell brottsutredning har inletts

Rannsakningsdomare beslutar om slutlig rättegång.

Frankrikes förre president Nikolas Sarkozy riskerar att dras inför rätta misstänkt för olaglig kampanjfinansiering inför presidentvalet år 2007, som han vann. Rannsakningsdomare har lagt fram preliminära åtal där Sarkozy anklagas för att ha fått 50 miljoner euro i olagliga kampanjbidrag av Libyens ex-diktator Muammar Ghadaffi.

Åbo Akademis ledning gör en helomvändning - icke-binära symboler är nu välkomna på de könsneutrala toaletterna

De icke-binära symbolerna ska klistras upp på toaletterna.

De könsneutrala toaletterna vid Åbo Akademi har väckt stor uppmärksamhet de senaste dagarna. Redan på sommaren fattades beslutet om att könsneutrala toaletter skulle införas vid universitetet. Men könsneutrala symboler på toalettdörrrarna har inte varit lika självklara.

Invånare i så kallade danska ghetton upprörda över hårdare straff: “Om du bor på andra sidan gatan har du flera rättigheter”

16 bostadsområden klassas som hårda ghetton i Danmark.

I Danmark försöker regeringen tvinga invandrarna till integration och föreslår att den som utför brott i särskilt utsatta områden ska få högre straff, och att alla barn måste gå i dagis från ett års ålder. Invånarna i de så kallade ghettona anser att förslagen är diskriminerande.

Vem var den finske äventyraren som lurade naziledaren Heinrich Himmler och hela världen?

Yrjö von Grönhagen spelade sitt liv med glans.

I början av 30-talet drömde Yrjö von Grönhagen om att bli filmstjärna i Paris, men när framgångarna uteblev började han fotvandra mot Finland. Av en händelse hamnade han i Berlin, träffade naziledaren Heinrich Himmler och fick av honom i uppdrag att leta efter de ariska rötterna i Karelen. Vem var den finske mannen som blev vän med en av Tredje rikets mäktigaste män? Vem var Yrjö von Grönhagen?

Mest lästa

Eva Wahlström är bäst i världen trots ständiga smärtor: ”När jag slutar skratta är det slut med boxningen”

Jag utvecklas fortare än nånsin förut, säger 37-åringen.

Eva Wahlström har hela tiden ont och klarar inte ens av att springa. Ändå är hon världens bästa boxare i sin viktklass och tränar tolv gånger i veckan. Ett viktigt budskap är att det alltid finns sätt, säger Wahlström som snart går ny VM-titelfajt.

Konståkande och ridande cheerleaders siktar på junior-VM-guld i USA

Tävling i två grenar kräver välvillig inställning av många.

Det är inte ovanligt att idrottare, speciellt under junioråren, tävlar i flera grenar. Men då det handlar om två teknikgrenar som kräver mycket träning redan i unga år, och en av dem dessutom är en lagsport där varje kugge är oerhört viktig för helheten, måste alla inblandade vara med på noterna.

Den nordliga vita noshörningen går mot sitt slut – Sudan, 45, var den sista hannen

Hans dotter och dotterdotter är de enda som finns kvar.

Patriarken Sudan, den siste hanen av arten nordlig vit noshörning, har dött av eskalerande åldersrelaterade komplikationer på Ol Pejeta-reservatet i Kenya. Artens två sista individer - Sudans dotter och dotterdotter - är nu de enda av den arten som lever kvar.

En essäfilm om den ouppfyllda regissörsdrömmen

Viktor Granö icensätter sina ungdomadrömmar.

Redan som tolvåring visste Viktor Granö att han kommer att bli en stor filmregissör. Essäfilmen Theseuskomplexet berättar berättelsen om en ouppfylld dröm, och om sonens fåfänga strävan efter faderns godkännande.

Direkt på Arenan

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik