Hoppa till huvudinnehåll

Tågförseningar i hela landet

Det är ett omfattande datafel i Trafikverkets system.

Det förekommer förseningar i tågtrafiken i hela landet på grund av ett datafel i Trafikverkets system.

Gurkan - folkkär och meningslös

Vår lust till näringsfattig favorit ändras inte.

Den inhemska handeln har drabbats av gurkbrist och importen blir vår räddning. Istället för att vandra omkring hålödga bland hyllorna i butiken i jakten på finska gurkor som inte finns, kan vi nu trösta oss med varianter från andra länder. Men vad är bättre egentligen?

Den obligatoriska skolsvenskan slopas i endel skolor – regeringen genomför sitt språkförsök

En del elever kan läsa ryska i stället för svenska i skolan.

De obligatoriska studierna i svenska ska läggas på is i några försöksområden nästa höst. Regeringen håller alltså fast vid sina planer på ett regionalt språkförsök där den obligatoriska skolsvenskan ersätts med något annat språk. Det är ännu öppet var i Finland försöken genomförs.

Raseborgare vill skjuta fyra vargar

Finlands viltcentral fattar beslutet om några veckor.

Två privatpersoner i Karis och Tenala har ansökt om dispens för att få fälla totalt fyra vargar som rör sig i Västnyland och Salo. Jaktchef Visa Eronen på Finlands viltcentral säger att besluten fattas inom kort.

Quiz: Kunde du bli USA:s president?

Gör NRK:s quiz och se om du kunde fixa uppgiften.

Fatta beslut under press. Historien ligger på dina axlar. Vad gör egentligen en amerikansk president? Inte alltid det man skulle tro... I väntan på installationen av Donald Trump kan du göra NRK:s quiz och få svar på om du platsar i Vita huset!

500 år gammal musik lockar fortfarande

Renässansfestivalen Aurore ordnas i Helsingfors i januari.

Renässansmusikfestivalen Aurore ordnas nu för tredje gången och har etablerat sig i huvudstadens musikliv. Det finns av allt att döma ett särskilt intresse för denna musik just nu och trots att musiken är i snitt 500 år gammal är den förvånansvärt aktuell i många hänseenden.

Bilbranschen behöver snabba skattebesked

Kunder och försäljare i dödläge inför skattereform.

Det behövs snabba besked från regeringen ifall bilskattereformen ska förverkligas. Nu frågar kunder om kompensation och försäljarna kan ännu bara hoppas. Går kommunikationsministeriets förslag igenom blir både nya och begagnade bilar avsevärt billigare.

Sverige har nu 10 miljoner invånare

Befolkningsökningen accelererar både i Sverige och Finland.

Sveriges befolkning nådde 10 miljoner invånare på fredag morgon klockan 07.46 svensk tid eller 8.46 finsk tid. Det är tillsvidare omöjligt att säga exakt vem som blev den tio miljonte invånaren, om det var en nyfödd eller en invandrare.

Hemma hos Prillan: Yoga

Prillan testar yoga för första gången.

Prillan testar yoga för första gången. Hur klarar hon örnen, kråkan och den traditionella bryggan?

Varför får pedofiler inte hjälp i tid?

Pedofiler får hjälp först då de begått sexuella övergrepp.

I Finland talas det mest om hur man ska bestraffa pedofiler. Därför finns det tusentals pedofiler i Finland som skulle vilja ha hjälp med sin läggning, men som inte vågar be om hjälp, för då skulle de genast stämplas som förbrytare.

De tusentals pedofilernas land

Timo var tonåring när han började drömma om sex med barn.

Tänk dig att du är en tonårig pojke. Andra i din ålder förälskar sig i klasskamrater och vuxna. Själv drömmer du om sex med småbarn. Vad gör du?

VIDEO: Jättealligator på vift i Florida

Min man och jag kallar honom Godzilla för det är ungefär så djuret såg ut när det gick över stigen. Jag borde antagligen ha varit mera rädd än vad jag var, säger Kristi Buckley som såg djuret. Den enorma alligatorn sågs i Lakeland i Florida.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!