Hoppa till huvudinnehåll

Solen nästa för Nasa

Solar Probe Plus blir vårt första besök till en stjärna.

Solen är den enda regionen i solsystemet som hittills är outforskad av rymdsonder från jorden. Men nästa år ska det bli en ändring på den saken då Nasas rymdsond Solar Probe Plus styr kosan mot vår kära stjärna.

Stort intresse för Fastlaskiainen 2017

Hittills har 28 föreningar anmält sig till tävlingen.

På fastlagstisdagen är det återigen dags för Studentkårernas traditionella jippo Fastlaskiainen i Vårdbergsparken i Åbo. Yle Åboland inleder uppsnacket inför Fastlaskiainen 2017 med direktsänd radio på tisdag förmiddag klockan 11:30 i Yle Vega Åboland.

SKID-VM I LAHTIS 2017

Suomen Kuvalehti: Åklagarämbeten köpte utbildning av riksåklagarens bror

Riksåklagaren medger att han var jävig.

Riksåklagare Matti Nissinen medger att han varit delaktig då beslut om att köpa utbildning för de anställda vid åklagarämbetena av företaget Deep Lead Oy, där Nissinens bror Vesa Nissinen är styrelseordförande. Det rapporterar Suomen Kuvalehti. - Det var en felbedömning, jag var absolut jävig, säger Nissinen.

Svenskan öppnar Norden för invandrare

Många invandrare vill ha svenska som första språk.

Vilket språk lönar det sig att välja för nyfinländarna när de slår sig ner i på två-eller svenskspråkiga orter? Victoria Yaroshik flyttade från S:t Petersburg till helfinska Nådendal. Hon valde trots det svenska som sitt första språk.

Besvikna greker om Tsipras: Han sålde oss hopp – men det infriades aldrig

År 2015 gav Tsipras löften om en bättre framtid.

Den karismatiske vänstermannen i Grekland, Alexis Tsipras, gav löften om en bättre framtid när han i januari 2015 blev premiärminister efter en jordskredsseger. Drygt två år senare har stödet för Tsipras och hans parti Syriza rasat och många greker känner sig lurade. Livet blev inte bättre – snarare tvärtom.

Ruohonen-Lerner lämnar Borgåfullmäktige

Hon vill koncentrera sig på arbetet i Europaparlamentet.

Sannfinländarnas Pirkko Ruohonen-Lerner bekräftar själv på sociala medier att hon inte ställer upp för omval. Sannfinländarnas gruppordförande i Borgå konstaterar att partiet nu måste kämpa hårt.

Maria Sundblom Lindberg: Ångest

"Tröst och trygghet är en bristvara i vårt land."

Att ha ångest är att leva med en våt filt runt kroppen. Att ha panikångest är mer tvärtom. Våldsam och plötslig upplevelse av att inte kunna andas eller röra sig. Hjärtat skenar i bröstkorgen och man är mer än rädd. Man är i panik. Man tror man ska dö.

Matti Raivio var kung på VM i Lahtis 1926 – senare guldgubbar inkluderar Veikko Hakulinen och Harri Kirvesniemi

Från Raivio till Kirvesniemi: världsmästarna i Lahtis.

Matti Raivio är enda finländska längdåkare med två individuella VM-guld från ”Finlands Holmenkollen”. Med stafettgulden medräknade är även Pauli Pitkänen och Kalle Jalkanen dubbla hemmamästare. Veikko Hakulinen, Kalevi Hämäläinen och Harri Kirvesniemi är de övriga manliga guldåkarna i Lahtis.

Stationsbacken i Karis kan få flervåningshus

Raseborgs stad uppdaterar planen för Stationsbacken.

Flera nya höghus för tågpendlare kan i framtiden byggas på Stationsbacken i Karis. Raseborgs stad ska nu uppdatera planen för backen så att det blir möjligt att bygga flervåningshus på området som ligger alldeles invid järnvägsstationen.

Hur står det till med din munhygien?

Lär dig borsta rätt och få koll på vad som händer i munnen.

Har du koll på vad som försiggår i din mun? Tandhygienisten Jonas Englund tipsar om enkla knep att hålla gaddarna vita och munnen frisk.

Muminpappans äventyr: Äventyren börjar

Om hur Muminpappan växer upp i Hittebarnshuset och om hur han besluter sig för att lämna barnhemmet, får nya vänner och ger sig ut i världen på båten Haffsårkestern.

Sportlov

Slalom - en sport för eliten?

På 1980-talet slog slalomåkning ut längdåkningen i popularitet. Är sporten bara till för de rika, undrar redaktör Christine Saarukka och reser till Tahkovuori.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Mer snö på väg

Ett snöfallsområde når västkusten på eftermiddagen och brer ut sig vidare mot nordost. Temperaturen i väster på eftermiddagen 0...-6 grader, i öster -3..-9 grader och i norr -5...-15 grader.
Läs hela väderrapporten här.