Hoppa till huvudinnehåll

Det varma vädret påverkar inte bara vad vi konsumerar utan också hur vi fattar våra konsumtionsbeslut – "genom våra köpval vill vi upprätthålla känslan av lycka och välbehag"

När vädret blir bättre konsumerar vi mera.

När vädret blir bättre upplever vi en känsla av lycka och välbehag. För att upprätta den här känslan väljer vi undermedvetet att konsumera mera. Det här leder till högre konsumtionsnivåer under sommaren.

"Inte paparazzoernas fel att kändisarna känner sig förföljda" - Sergio Garrido lurpassade en gång en hel månad för en bild

Jobbet som paparazzofotograf är hårt och dagarna långa.

Sergio Garrido har under de senaste åtta åren jobbat som paparazzofotograf med bas på Ibiza om sommaren och om vintern i New York. Jobbet som paparazzo är hårt och dagarna är långa. Som längst har Sergio suttit och väntat på att få en skymt av en kändis i en månad. Det fotografiet sålde han för 89 000 euro.

Israel godkände hårt kritiserad nationalstatslag – ”gör oss palestinier till andra klassens medborgare”

Definierar Israel som en enbart judisk nationalstat.

Israeliska parlamentet Knesset har godkänt den kontroversiella nationalstatslagen som definierar landet som en enbart judisk stat och avskaffar arabiska som officiellt språk. Landets palestinska medborgare och människorättsgrupper oroar sig för att lagen kan användas för att ytterligare marginalisera andra folkgrupper.

Mest lästa

Värmeslag och solsting

Under varma sommardagar är det viktigt att dricka tillräckligt, i synnerhet om vi anstränger oss fysiskt. Om vi inte har någon vätska att svettas ut kan kroppen inte kylas ner och vår kroppstemperatur kan då stiga så högt att vi blir ordentligt sjuka.

Elisabeth Rehn anser att värnplikten måste förnyas - “Det är absolut galet att Finland sätter folk i fängelse för deras åsikter”

Vill ha medborgartjänst för kvinnor och män.

Minister Elisabeth Rehn säger att den nuvarande värnplikten för bara män har levt ut sin tid. Hon anser att fokuseringen på militärtjänst gör oss mindre förberedda på alla de nya hot som uppstått. Dessutom borde alla bidra och ingen kastas i fängelse.

Kommentar: Glöm Var-debatten, frågan är om det här är VM-historiens mest övertygande lag

Övertygande Frankrike var aldrig illa ute under turneringen.

I paus såg det ut som om det stora samtalsämnet efter VM-finalen skulle bli videogranskningar. 45 minuter senare var den diskussionen överflödig. Ingen kan påstå något annat än att Frankrike just nu är världens bästa fotbollsnation. Frågan är snarare om det här är det bästa VM-laget genom tiderna.

Direkt på Arenan

Jonas Jungar: Vi behöver berättelser om mänsklig godhet och hjältedåd - därför fick det thailändska grottdramat så stor uppmärksamhet

"Vilka mera komplicerade tragedier hamnade i skuggan?"

När euforin väl har lagt sig kommer det att ställas frågor om varför medierna satsade så enorma resurser på just de här pojkarnas öden, samtidigt som flyktingbarn drunknar i Medelhavet och andra barn dör i översvämningar och katastrofer på annat håll. Men den här berättelsen har ett värde i sig, skriver Jonas Jungar.

Lyssna först, fråga sedan och förklara till sist – nyhetsrapportering om toppmöten och grottolyckor kan vara svåra att förstå för barn

Så talar du med ditt barn om svåra nyheter.

Aldrig har det varit så lätt att hålla sig à jour med omvärlden när som helst, var som helst. Det gäller även för barnen. Som vuxen har man ett ansvar att hjälpa sina barn att förstå världen, inte minst i dessa dagar när unga pojkar sitter fast i grottor och två av världens allra mäktigaste män ska mötas där man själv bor.

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi