Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Spänd väntan i hemmen - skolstarten överskuggas av coronahotet

Utbildningsstyrelsen tror att skolorna har god beredskap.

Skam

En norsk ungdomsserie om vänskap, kärlek, sex, svek, alkohol och fest.

Så här drogs TikTok in i stormakternas politiska spel

Kampen kring TikTok går allt hetare. Den populära videodelningsappen har dragits djupt in i handelskriget mellan Kina och USA, och är nu en central pjäs i ett stort politiskt maktspel. Varför väcker en oskyldig nöjesapp för unga så här stort politiskt intresse? Ett hur stort hot är TikTok egentligen mot USA? Kan kinesiska staten verkligen spionera och hjärntvätta oss via TikTok? Nyhetspodden med Johannes Tabermann och utrikesredaktör Thomas Silén.

Veckans bukett

Ted och Kaj talar om författare som slarvar med löften och research. Kaj är förundrad över respons från kvinnor och Ted har fått sina ögonbryn trimmade.

Nytt & populärt

Namnsdagar 5.8

Gurli
Finska: Salme, Sanelma
Ortodoxa: Joutsi, Nonna, Nanna
Samiska: Leandu
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Dejta

En varm dramakomedi där man vågar leva livet fullt ut. Frånskilda Ella gör sitt bästa för att förena sin hektiska vardag som privatföretagare med att vara mamma. Någonting annat saknar Ella också, men hur skulle hon hinna ens söka efter någon att bli kär i? Uppmuntrad av sin bästa väninna skapar Ella en profil på en dejtningssajt. Det öppnar en dörr till en ny värld av romantik, äventyr, passion och en och annan besvikelse. Men vad är det egentligen Ella vill ha?

Är Sebastian Aho den formstarkaste ishockeyspelaren i världen?

Yle Sportens nya NHL-podd är här! Mattias Simonsen och Anders Nordenswan tar genast tempen på glödheta Sebastian Aho, analyserar Aleksander Barkovs insatser i Florida och tar också ställning till den blåvita målvaktsfrågan i Nashville.

Bidöden – dör de, dör vi

Colony Collapse Disorder innebär att flera bisamhällen dör ut inom en snabb tidsperiod. Men vi har ingen aning om varför det händer!

Vi påverkas av det här då bin pollinerar, vilket leder till att vi har växter. Utan pollinering, inga växter. Utan växter dör vi.