Hoppa till huvudinnehåll

Jonas Jungar: Fake news var bara början och det lär bli värre - tack och lov för den finländska skolan

“Ingen teknisk lösning kan ersätta en sund misstänksamhet”.

I diskussionen kring hur all möjlig användardata används för att påverka oss, riktas ett kollektivt pekfinger mot globala teknologiejättar som Facebook och Google. Visst är det lömskt hur de lyckas utnyttja oss, men strängare lagstiftning kommer aldrig att räcka till. Satsa hellre mera på skolorna och stöd framförallt våra lärare, skriver Jonas Jungar.

NHL-kolumnen: Crosby mot Ovetjkin, Laine mot Rinne, Rask mot Kutjerov – omgång två i slutspelet bjuder på grymma matcher inom matcherna

NHL-kolumnen:Andra omgångens dueller kör igång.

Divisionsfinalerna lovar ovissa matchpar och dueller som får det att vattnas munnen. En oftast pålitlig tumregel för vartåt det barkar: Ishockey är ett spel där två lag kämpar ursinnigt mot varandra – och till slut vinner gänget som har Sidney Crosby i uppställningen.

Finlands största affär någonsin står för dörren när nya jaktplan ska köpas – men säkerhetspolitiken göms i tekniska detaljer

Offertrundan startar i vår – konkurrensen är stenhård.

När Finland under de närmaste åren står inför statens största köp genom historien väger mer säkerhetspolitik in i beslutet än vad som kommer att synas utåt. Säkerhetspolitiken finns med i avgörandet, men den förblir dold i tekniska petitesser, säger expert.

Officerare och kända pr-byråer – så här ser lobbningen ut inför jaktplansbeslutet

Livlig aktivitet runt försvarspolitikerna i riksdagen.

Försvarskoncernerna har engagerat allt från före detta generaler till kända pr-byråer. Lobbningen är omfattande inför det kommande jaktplansbeslutet som blir Finlands största affär någonsin. Försvarsutskottet har varit tvunget att sätta upp regler för hur riksdagsledamöterna ska möta lobbyisterna från försvarsindustrin.

Mest lästa

Tala om knarket

S-banken vädrar morgonluft när de stora bankerna höjer priser och minskar på betjäning

Kunderna är rörliga och letar aktivt efter alternativ.

De stora bankernas kunder är allt rörligare och söker efter egna passande alternativ för sina banktjänster. För många äldre och medelålders är betjäningen nyckeln, fortfarande. Priset på tjänsterna är också centralt. S-banken hör till vinnarna och får årligen omkring 100 000 nya kunder.

Macron i överraskande hård kritik mot Trump-policy i kongresstal: Det finns ingen planet B

Statsbesökets sista tal kritiserade amerikansk isolationism.

Det var inget Tack för i går-tal som president Emmanuel Macron gav i den amerikanska kongressen på statsbesökets sista dag. Mycket blomsterspråk om gemensam historia innehöll hård kritik mot handelskrig och amerikansk isolering. Vi måste göra planeten stor igen, betonade den franska presidenten som tror att USA återvänder till klimatöverenskommelsen.

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Nu har du chansen att bli en av våra 40 sommarpratare.

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år? Nu har du din chans.

Fortsätt lyssna & titta senare – på vilken apparat du vill.
Bild på Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi