Hoppa till huvudinnehåll

"Chempolis omsätter mindre än en grillkiosk och har aldrig byggt en enda anläggning"

Statsminister Sipilä har intressen i bioföretaget.

Bioföretaget Chempolis i Uleåborg har stigit till rubrikerna som ett av de företag som statsminister Juha Sipilä (C) har intressen i. Det att Chempolis var med på en handelsresa till Indien tillsammans med statsministern har väckt kritik, liksom också att statsägda Fortum så sent som i fjol satsade sex miljoner euro i företaget.

Laine kör för fullt: ”Behöver fler träningar”

Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen.

Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen. Nu får han träna utan begränsningar, men han vill avvakta med att spela match. ”Huvudet känns bra och allt annat är också som det ska”, säger Winnipegs anfallare.

Missfall - Era upplevelser

Vi bad om era storyn om missfall. Här är dom.

I Sex & Sånt pratade vi om missfall och bad i och med det er läsare att höra av er med era historier om missfall. Och visst kom det storyn! Här är de i sin helhet. Redigerade enbart för att se till att skribenterna hålls anonyma.

Kvinnor protesterade mot Trump världen över

En halv miljon mänskor uppskattas ha deltagit i Washington.

På olika håll i världen ordnades i lördags protester mot USA:s president Donald Trump. Demonstrationen i Washington var en av de största någonsin i USA för social rättvisa. Demonstrationer har hållits också bland annat i Stockholm, Köpenhamn och Prag.

Trump förhandlar snart om frihandelsavtalet Nafta

Träffar Mexikos president 31 januari.

USA:s nye president Donald Trump säger att han snart kommer att starta förhandlingar med Mexiko och Kanada om att skriva om det nordamerikanska frihandelsavtalet Nafta. Däremot kanske det inte blir något snabbt beslut att flytta ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem.

Mystisk polisoperation i Kotka

Ingen belägring eller gripande.

Sedan lördag har en mystisk polisoperation pågått i Kotka. Enligt polisen håller man på med normal polisutredning i en affärsfastighet på Sammonaukio i staden. Polisen är förtegen gällande operationen och informerar om den på måndag om det finns anledning.

Gurkan - folkkär och meningslös

Vår lust till näringsfattig favorit ändras inte.

Den inhemska handeln har drabbats av gurkbrist och importen blir vår räddning. Istället för att vandra omkring hålödga bland hyllorna i butiken i jakten på finska gurkor som inte finns, kan vi nu trösta oss med varianter från andra länder. Men vad är bättre egentligen?

Quiz: Kunde du bli USA:s president?

Gör NRK:s quiz och se om du kunde fixa uppgiften.

Fatta beslut under press. Historien ligger på dina axlar. Vad gör egentligen en amerikansk president? Inte alltid det man skulle tro... I väntan på installationen av Donald Trump kan du göra NRK:s quiz och få svar på om du platsar i Vita huset!

Seriedränkaren greps - polisen hittade honom i Joensuu

Han är dömd för två dråp och tre dråpförsök.

Polisen har gripit den efterlyste Pekka Seppänen, som tidigare den här veckan dömdes till över 14 års fängelse för bland annat två dråp och tre dråpförsök. Han fälldes för en exceptionell härva av drunkningsfall i Karelen.

Hemma hos Prillan: Yoga

Prillan testar yoga för första gången.

Prillan testar yoga för första gången. Hur klarar hon örnen, kråkan och den traditionella bryggan?

Soini ger trafikprojekten en "artig knockout"

Minister Berners trafikutredning publicerades i torsdags.

Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini säger att Kommunikationsministeriets trafikutredning inte kommer att avancera i regeringen. Soini säger att minister Anne Berners (C) tankar om bland annat en bolagisering av trafiklederna inte har regeringens enhälliga stöd.

Läs också: Finansminister Orpo lugnar bilbranschen - inga skatteändringar på gång

Skam på österbottniska

Om du inte vet vad Skam är så är det här inte för dig.

Yle X3M tolkar serien Skam i en heimlaga version på österbottniska. Om du inte vet vad Skam är, så är det här inget för dig.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Direkt på Arenan