Hoppa till huvudinnehåll

Turkarna i Finland bävar för att kritisera president Erdogan

Turkisk kvinna talar ut om livet före och efter statskuppen.

Efter att tiotusentals har gripits i Turkiet med anledning av statskuppen i juli, är många turkar rädda för att säga vad de verkligen tycker om president Recep Tayyip Erdoğans politik - också turkarna här i Finland. Aylin, som vill vara anonym, berättar om livet i Turkiet före och efter statskuppen.

Vem behöver spioner 2016?

Har teknologin gjort spionerna överflödiga?

Kalla krigets spioner var tystlåtna och oansenliga män som i stillhet utväxlade information. Populärkulturens spioner var raka motsatsen: glamourösa och världsvana män som kunde slåss och skjuta. Hur ser dagens spioner ut och vem behöver deras tjänster idag?

Återvinn gamla jeans

Här får du tips av både experter och hobbyfixare.

Jeans som fått hål på knäna, är litet slitna i rumpan eller där fickornas innertyg gått sönder kan lätt återvinnas och formas om till nya kläder, väskor och textilier för omklädnad. Här får du tips av experter och tittare som deltog i Rester och gäster på Strömsö.

"Också på Hawaii behövs volontärer"

Samuel Snellman hjälper hemlösa i öparadiset.

Vad har surfbräden med frivilligarbete att göra? Som volontär på Hawaii fick Samuel Snellman bland annat surfa och mingla, och på det sättet hjälpa mindre lyckligt lottade i livet.

Att hitta galenskapens språk

Johanna Holmströms nya roman undersöker kvinnlig galenskap.

Johanna Holmström skriver om den kvinnliga galenskapens historia. Hennes kommande roman utspelar sej på det historiska Själö mentalsjukhus för kvinnor - men hon vill frångå den alltför ofta förekommande sexualiserande tonen i fiktiva skildringar av kvinnors mentala ohälsa.

Terrorister höll Europa i sitt grepp även förr

Fler dödades av terrordåd i Europa på 1970- och 80-talen.

Allt fler européer är rädda för attentat och summariskt våld. Känslan av att allt bara blir värre har fått fotfäste i mångas medvetande. Statistik visar dock att fler dödades av terrordåd under tidigare årtionden.

Äran, jublet och tystnaden i boken om familjen Eremenko

I oktober kommer boken om fotbollsfamiljen.

En berättelse om ambition, mod och gemenskap men också uppoffringar och tävlan utlovas när familjen Eremenkos liv nu lyfts fram i bokformat. I oktober utkommer Mårten Westös bok "Eremenko - berättelsen om en fotbollsfamilj" på Schildts & Söderströms förlag.

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!