Hoppa till huvudinnehåll
EU:s flagga

Finska ekonomin fick grönt ljus av EU-komissionen

Ingen strängare styrning från EU:s sida behövs.

Finland undgår än en gång en strängare ekonomisk styrning från EU-kommissionens sida. Finland har i sin argumentation sagt att de strukturella reformerna syns först efter en viss fördröjning.
Vi uppdaterar artikeln.

Mest lästa

Eva Kela: Kön och makt i Italien

Eva Kela om den unkna italienska kvinnobilden.

Den här veckan diskuterar bokpodden Hietanen & Kela "Stål" av Silvia Avallone. Det är en bok, som jag har haft på min läselista i fem år. Nu fick jag äntligen tummen ur, läste den och drog Anne med i min iver.

Abstrakt bild av konstnären Anna-Sofia Nylund

Essä: Den farliga stolta antirasismen

En text om vit yttrandefrihet som ett hot mot icke-vita.

Det största problemet med rasism är den tysta vita majoriteten. Ungefär så hävdar författaren James Baldwin, en av postkolonialismens mest ikoniska tänkare. Jag skulle hävda att en vit majoritet som består av stolta icke-rasister kan bli ett lika stort problem, skriver Adrian Perera.

Stafettkarnevalen

Twin Peaks

Nästa gång jag ser mig är det inte jag: TWIN PEAKS – det händer igen

Taivassalo skriver om bärpajer, mördarBOB och Österbotten.

"Det kunde ha varit en österbottnisk by. Uppstoppade hjorthuvuden, samlingsrum med träpaneler, pensionerade generaler och aparta original, nyfikna blickar på bensinstationens bar och blåsiga mörka skogar." Författaren Hannele Mikaela Taivassalo skriver/drömmer om kultserien som är aktuell igen.

En närbild på ungdomar som surfar på sina smarttelefoner.

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Apparna mäter, blockerar och uppmuntrar.

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!