Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Värre skador på naturen i branddrabbade Australien än man har trott – många utrotningshotade djur har förlorat sina levnadsmiljöer

Över en miljard djur beräknas ha dött i bränderna. För dem som överlevt är den stora utmaningen att hitta mat. Invånare sätter upp bolådor för pungråttor som förlorat sina hem och djurskyddshemmen är överbelastade med skadade djur.

Utanför boxen med Axel Åhman

Vi påverkas alla av normer vare sig vill vi det eller inte. Varför är normer så viktiga för människor och varför väcker de som bryter dem ett så stort intresse? Utanför boxen med Axel Åhman är en serie om samhällets oskrivna regler och om dem som bryter dem. Produktion: Five Corners production, 2019

Nytt & populärt

Namnsdagar 19.1

Henrik, Henry, Henrika, Henrietta
Finska: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki
Ortodoxa: Makari, Kari
Samiska: Heaika, Heandarat, Henddo, Heike, Hegon, Heige, Heijá, Hendá
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Skam

Del 3/8. Maria Sundblom Lindberg bjuder tre sommarpratare till ön Lonna. Tidigare pastorn Patrick Tiainen, dokumentärfilmaren Michael Franck och journalisten Eva Kela talar om skam. Parad Media, 2019.

Från NHL-draftad till obetydlig - Jonathan Iilahti räddade karriären genom att bryta hockeyns tabu

En dag var han hockeystjärnskottet alla ville ha - nästa blev han ratad av Mestisklubbar han själv ringt upp. Men beslutet att söka hjälp i tid räddade Jonathan Iilahtis karriär.