Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Det lönar sig att hålla koll på vad och var du får fiska, annars kan det bli dyrt: "Prislappen går på 3260 euro per moderfisk"

En video på TikTok fick iktyonom Henrik Kettunen att haja till. Videon visade ett gäng unga killar som fiskat upp en stor öring i Monikkobäcken i Esbo, och det är olagligt. Bäcken, vars öringbestånd annars mår bra, behöver nämligen alla sina moderfiskar, och att fiska upp en moderfisk kan kosta dig dyrt.

Nytt & populärt

Namnsdagar 3.8

Linnea, Nea
Finska: Nea, Linnea, Neea, Vanamo
Ortodoxa: Iisakki, Salome, Salme, Anton, Anttoni, Toni
Samiska: Linne
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Arvi Savolainen: Ponnytrixaren som växte upp och blev OS-brottare

Han var pojken som hoppade bakåtvolter från sin ponny och hängde efter hästar med skidor på fötterna. Brottaren Arvi Savolainen blev stark genom att bära höbalar, fick sina manliga förebilder från idrotten och började satsa sent för att inte bränna ut sig som 15-åring. Följ med Savolainens annorlunda väg till världseliten i brottning - och OS.

Föräldrasnack

Carro: "Min PMS gör mig till en sämre mamma"

PMS kombinerat med föräldraskap. Hur går det egentligen ihop? Det verkar inte göra det, enligt våra lyssnare. Ni vittnar om att humöret åker berg-och-dalbana, tålamodet är nere på botten och på toppen av det skriker det dåliga samvetet för att PMSen går ut över barnen.

Bengt Jansén minns när tjänstemannacentralen TOC gick i konkurs

Hur var det att bevaka den finländska arbetsmarknaden i en tid när Finland befann sig i en av de värsta ekonomiska kriserna någonsin? Bengt Jansén vid TV-Nytt minns den andra september 1992, då den enorma tjänstemannacentralen TOC gick i konkurs. I bakgrunden fanns en skara aktiespekulanter som kallades “pelimiehet”. De lånade pengar, köpte aktier, förlorade och lånade mera. Trots varningar från revisorerna.

Framtiden med Alfred och Jakob

När Jesus kommer tillbaks

Vi får besök av en framtidssiare från Karleby som säger sig veta när världen ska gå under. Vi får också höra ekorrarnas syn på EU:s nya klimatpaket och Alfreds pappa får deltavarianten. Dessutom "hörs" Uffe Enberg, Jutta Zilliacus och Stina Ekblad.