Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Doomscrolling – därför dras vi till negativa nyheter

För mycket negativa nyheter kan orsaka stora problem.

Hajbo Nyheter

HPV-vaccinet erbjuds nu också åt pojkar

Det här läsåret erbjuds alla pojkar som går i årskurs 5-9 i Finland HPV-vaccinet. Vaccinet har i flera år getts åt flickor för att skydda mot cancer i livmoderhalsen. HPV står för Humant papillomvirus. På grund av att pojkar också kan smittas ska pojkar i Finland nu erbjudas vaccinet. Tänker du vaccinera dig?

Coronadöden i den svenska äldreomsorgen - ett trauma för evigt?

I Sverige har debatten om äldreomsorgen under coronapandemin blossat upp igen. Flera medier rapporterar nu om de val som gjordes i äldrevården och de riktlinjer som fanns för vem som skulle få sjukhusvård. Enligt kritikerna prioriterades de äldre och sköra medvetet bort. Nyhetspodden gästas av Nordenkorrespondent Marianne Sundholm.

Morjens världen: “I Finland är ishockey mera fysiskt, i Sverige handlar det om fart och färdighet"

Hur skiljer sig den svenska hockeyn från den finska, och hur hamnar en Helsingforsungdom på ett gymnasium i norra Sverige? I Morjens världen kontaktar vi finlandssvenskar från huvudstadsregionen som nu är bosatta utomlands, och den här veckan pratar vi med Rasmus Karhu, som flyttade till Boden i Sverige för att spela hockey och gå färdigt skolan där.

Nytt & populärt

Namnsdagar 20.10

Kasper, Jesper, Jasper, Melker
Finska: Kasper, Jasper, Kasperi, Jesper, Kauno
Ortodoxa: Artemi, Arttu, Arvo, Irene, Irina, Rauha
Samiska: Guhtur
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Får man ordna hemmafest? Eller gå på gym? – Mika Salminen från THL berättar om var coronaviruset smittar just nu

Vi frågade THL:s hälsosäkerhetsdirektör Mika Salminen var coronaviruset smittar just nu.

Serie: Sommaren -85

Välkommen tillbaka till 1980-talet och det lilla samhället Braxinge i Västergötland. En tid där solarier var ofarliga, musiken var cool och frisyrerna yviga. En svensk dramakomedi om tre generationer kvinnor.

Serie: Älska mig

Hur hanterar olika generationer kärlek, sorg, passion och relationer? Möt överläkaren Clara som dejtar utan att hitta rätt, störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten som finner oväntad passion.