Hoppa till huvudinnehåll

Barnen är Dutertes nästa mål - nioåringar kan hamna i fängelset

Kan barn skilja mellan rätt och fel?

I Filippinerna vill president Rodrigo Duterte införa dödsstraff och sänka den straffrättsliga åldern från 15 till 9 år. Lagförslagen är ett led i Dutertes krig mot drogerna. Sänkningen av straffåldern har ändå stött på motstånd bland politiker. Än en gång är det de fattigaste som drabbas värst.

Yrsa Stenius.

Yrsa Stenius: "Det blir vilda västern utan ONM"

Yle uutisets chefredaktör kritiseras för kommentar om ONM.

Yrsa Stenius, före detta Pressombudsman i Sverige, tycker att diskussionen om Opinionsnämnden för massmedier är oroväckande. Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen sade på lördagen i en intervju till Helsingin Sanomat att Yle kan lämna ONM och grunda ett eget granskningsorgan, men backade senare från uttalandet.

Mest lästa

Mette karlman är HR-konsult i Vasa

Älska sitt jobb är den nya normen

Att älska sitt jobb på sociala medier blir allt vanligare.

En trend just nu är att personal gärna säger ut att de älskar sina jobb, säger forskaren Magdalena Petersson- McIntyre vid Göteborgs universitet. Hon har skrivit boken "Att älska sitt jobb - den nya normen". Studien baserar sig på intervjuer med personal inom detaljhandeln.

Sambor i Burundi tvingas gifta sig

Ett led i presidentens kampanj att "göra landet moraliskt".

I Burundi måste alla sambopar gifta sig innan året är slut, annars riskerar de att utsättas för rättsliga åtgärder, skriver BBC. Det här är ett led i presidentens kampanj att "göra samhället moraliskt".

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Trump knuffar undan Montenegros premiärminister – videon sprids som en löpeld

Premiärministern själv tycker att situationen var harmlös.

USA:s president Donald Trump är till synes ivrig att stå i första raden under torsdagens Natomöte i Bryssel. Så ivrig att han knuffar undan Montenegros premiärminister i farten. Under samma kväll ska han ha sagt att tyskar är ”väldigt dåliga”.

Direkt på Arenan

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Läs mera:

Halvklart till mulet

Mestadels halvklart till mulet och till en början lokalt regnskurar, men på dagen mestadels uppehåll. I kväll och i natt mera allmänt regnskurar, möjligen med åska. Dagens högsta temperatur 15...20 grader.
Läs hela väderrapporten här.

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman