Hoppa till huvudinnehåll

De tusentals pedofilernas land

Timo var tonåring när han började drömma om sex med barn.

Tänk dig att du är en tonårig pojke. Andra i din ålder förälskar sig i klasskamrater och vuxna. Själv drömmer du om sex med småbarn. Vad gör du?

Mumin i nyversion - utan originalrösterna

Ny finsk version av Mumindalen sänds - utan originalrösterna

Det blir nya röster i den nya versionen av "I mumindalen". Det var 1990 som den japanskproducerade tecknade versionen av Tove Janssons muminfigurer gjorde världssuccè. Nu i vår återvänder gänget alltså i en restaurerad version i HD format, där de klassiska rösterna spelas av nya förmågor.

En glimt av Tove Jansson

Tove Jansson började hata sitt mumintroll.

Tove Janssons mumintroll spreds över hela världen. Till sist började Tove Jansson hata sitt mumintroll. Men Trollvinter hjälpte henne att hitta tillbaka, genoma att placera Mumintrollet i en ny och främmande värld kom Tove Jansson vidare.

Analys: Helsingfors väntar på besked, Vapaavuori!

Beskedet om borgmästarkandidatur bara en tidsfråga.

Borgmästarkandidaterna ger kommunalvalet ett helt nytt tävlingsmoment i Helsingfors. Samlingspartiet behöver en tungviktare som kandidat och frågan är om Jan Vapaavuori eller hans parti alls har något annat alternativ än honom. Det verkar snarare vara en fråga om tajming.

Vad är värre - avokadon eller kossan?

Debatterna om växt- eller animalisk kost går lätt överstyr.

Jag hann bara berätta att jag påbörjat min månad (egentligen tre veckor) som vegan och att jag ätit avokado istället för ost på brödet så fick jag det första mejlet. Mejlet sändes i all välmening. I mejlet ombads jag granska veganismen från så många olika vinklar som möjligt.

Tre gånger Beatleshyllning

The Revolution Band uppträder i Vasa, Närpes och Jakobstad.

Det var Beatles och deras sång "She loves you" som fick musikern Christer Rönnholm att vid sex års ålder inse vad han skulle ägna sitt liv åt. Nu är Christer aktuell med en serie konserter med musik av bandet som inspirerade honom.

Varför hade hovrätten släppt den dråpdömda mannen fri?

"Det fanns uppenbarligen inte några skäl för häktande".

Pekka Seppänen satt häktad när hovrätten i Östra Finland beslöt att släppa honom fri under förundersökningen. Seppänen som i dag dömdes till över 14 års fängelse för drunkningsfallen befinner sig på fri fot och jagas av polisen.

Skam på österbottniska

Om du inte vet vad Skam är så är det här inte för dig.

Yle X3M tolkar serien Skam i en heimlaga version på österbottniska. Om du inte vet vad Skam är, så är det här inget för dig.

Varför saknar vi våra barndomsmiljöer?

Om betydelsen av att ha kvar sin barndomsmiljö.

Den här texten handlar om varför våra barndomsmiljöer är så viktiga för oss, varför det är betydelsefullt att bygga en modell av sin hemstad, varför det är angeläget att ha kvar delar av sin usprungsmiljö - något som inte förunnas dem som råkar illa ut, till exempel i dagens krigshärdar.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!