Hoppa till huvudinnehåll

Panamadokumenten avslöjade hur en anställd vid Metso spelade med miljoner – ny läcka berättar hur han dolde sina spår och kom undan

Metsos tidigare försäljningschef utnyttjade skatteparadis.

Metsos försäljningschef i Ryssland blev miljonär med hjälp av skatteparadisbolag. Arrangemangen uppdagades i samband med Panamadokumenten och det ledde till att han fick sparken. Nu avslöjar en ny dataläcka hur mannen sopade igen spåren efter sig och lyckades rädda sin förmögenhet på flera tiotals miljoner euro. Ingen ifrågasatte hans förfarande.

Mest lästa

Varför är det så svårt med sommarstugornas avlopp? - Se Obs debatts sändning från Ekenäs

Den nya avloppslagen träder i kraft om ett år.

Om ett år träder den nya avloppslagen träder i kraft. Fastigheter med mindre än hundra meter till stranden ska ha fungerande avloppsvattenrening. Sommarstugeägare runt om i landet börjar få bråttom. Trots det är det många fastigheter som inte lever upp till dagens krav.

Cristiano Ronaldo gjorde sitt fjärde mål i turneringen – tappert Marocko har gjort sitt

Portugals storstjärna gjorde mål på hörna i den 4:e minuten.

Portugal fick en drömstart på matchen mot Marocko då lagets storstjärna Cristiano Ronaldo nickade in 1–0 på hörna redan i den fjärde minuten. Marocko radade upp flera chanser under matchen men fick aldrig hål på Rui Patricio i Portugalmålet.

Vilka brott gör dig olämplig som taxichaufför? Uberchaufförer har dömts för misshandel och narkotikabrott, visar vår granskning

Enligt Uber har chaufförerna granskats, ändå hittas domar.

Den nya taxilagen gör att det blir tydligare vilka brott som hindrar en från att få taxitillstånd. En granskning av Uberchaufförerna visar att några har dömts för brott som kunde ha utgjort hinder för att få körtillstånd för taxiförare. Enligt Uber har alla chaufförers bakgrund granskats.

"Ryssland är ett öde. Israel är ett öde. Andra länder är bara platser där man bor" - Nymornat intresse för den rysk-judiska kulturen avspeglas i den samtida ryska litteraturen

Ny antologi ger perspektiv på judiskt liv.

Under de senaste åren har den rysk-judiska kulturen fått ett rejält uppsving i Ryssland. Detta märks också i den samtida ryska litteraturen där judiskt liv och judisk historia skildras ur många olika synvinklar. I den nyutkomna antologin Strykjärn och diamanter finns historier om förtryck och falska rykten, om exil och kärlek till den ryska kulturen under Jerusalems heta sol.

Bedrägerier mot äldre har ökat med upp till 1 500 procent de senaste åren

Lindriga betalningsmedelsbedrägerier väldigt vanligt.

Under de senaste åren har det ekonomiska utnyttjandet av äldre ökat rejält, enligt Statsrådet rapport: över 1 500 procent vad gäller de lindriga betalningsmedelsbedrägerierna. Ensamhet och ökad användning av nätbank och internet är några av orsakerna bakom de stora bedrägeriökningarna.

Skål för övergångsåldern! Klimakteriet är något alla kvinnor går igenom men ändå är det ingen som vill prata om det

Varför är det pinsamt att tala om klimakterium?

Humörsvängningar, vallningar och ett myller av olika fysiska och psykiska besvär som kan vara så svåra att man behöver läkarhjälp. Att skämmas över klimakteriet och inte tala om symptomen, gör lidandet bara värre. De här kvinnorna skålar för att bryta tystnaden.

Fortsätt lyssna & titta senare – på vilken apparat du vill.
Bild på Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi