Hoppa till huvudinnehåll

X3M Fokus: Mjuk barnporr på Youtube

Monica har dykt ner i ämnet och blivit äcklad.

Det har väsnats mer och mer om mjuk barnporr som ligger på Youtube. Youtubes algoritm gynnar dessutom den som söker efter den sortens videor. Och stora företag sätter sin reklam på paketet. Monica har dykt ner i ämnet och blivit äcklad.

Mest lästa

"Chauffören beräknade att han hinner korsa övergångsstället innan ljusen slår till rött" – bussbolag vidtog åtgärder mot busschaufför som nästan körde på skolbarn

Busschauffören jobbar ändå kvar vid bussbolaget.

Bussbolaget Nobina har vidtagit disciplinära åtgärder mot den busschaufför som i slutet av januari körde mot rött och var nära att köra på skolbarn i Grankulla. Chauffören säger sig ha kört mot gult ljus och ansåg att han hinner förbi innan barnen stiger ut på övergångsstället.

"De bor i våra sängar och äter vår döda hud" - mängden dammkvalster kan öka i Finland om klimatet blir varmare

Dammkvalster trivs där det är varmt och fuktigt.

Dammkvalster lever i nio av tio finländares hem, visar en undersökning gjord av Allergi-, hud- och astmaförbundet. Mängden dammkvalster är ändå väldigt liten och de är inte skadliga så länge du inte är allergisk. Det finns däremot en risk för att dammkvalster ökar om vårt klimat fortsätter att bli varmare.

BENN satsar allt på sin musikkarriär

Utmanare på Vegatoppen med låten Put up with me.

Bakom artistnamnet BENN hittar vi Jocke Nyström från Helsingfors. I ett antal år har BENN målmedvetet satsat på en karriär inom musiken. Rätta samarbetspartners och en stor kärlek till musiken har resulterat i att vi nu kan höra låten Put up with me.

Vilken kandidat syns mest i dina flöden? Hjälp Svenska Yle granska de dolda valkampanjerna på nätet

Gör valkampanjerna på webben mera transparenta.

Webben och sociala medier är effektiva kanaler för riktad marknadsföring - också när det gäller politiska budskap. Samtidigt är kampanjerna mindre transparenta än i traditionella medier. Hjälp oss öppna upp kampanjerna genom att skicka in bilder på valkampanjerna i ditt flöde. Läs också: Politiker struntar i massan och skräddarsyr valreklamen till utvalda grupper på nätet

#femtioelvafrågor: Hur tillförlitlig är Yles partimätning?

"Närmare fyra av tio finländare vet inte hur de ska rösta".

Pensionären Harry Laine i Helsingfors önskar sig en rödgrön seger i riksdagsvalet. Han blev glad när han såg Yles senaste partimätning som visar att många av de rödgröna partierna har ett stort stöd. Men hur tillförlitlig är partimätningen?

Du kan hjälpa till att rädda världen - se vad som händer om bara du eller alla i Raseborg väljer ett mer miljövänligt liv

Räknaren visar hur mycket koldioxid du kan spara.

Vad spelar det för roll för klimatet om du slutar äta kött eller börjar cykla till jobbet? Märks det någonstans om alla i Malax eller alla i Raseborg gör det? Med vår räknare kan du enkelt se hur dina val påverkar koldioxidutsläppen och vad som ska till för att Finland ska nå sina klimatmål.

Med amatörer utan manus skapade Alfonso Cuarón Oscarsfavoriten Roma: ”Vi tar våra nära och kära för givet - det är för läskigt att utforska dem på djupet”

Svenska Yle träffade Roma-regissören i London.

En av galasäsongens mest oväntade favoriter är en svartvit, mexikansk Netflixfilm om ett hembiträde. Alfonso Cuarón berättar om sin egen barndom i ”Roma”, som är nominerad till tio Oscarstatyetter. Svenska Yle träffade Cuarón i London.

Jonas Jungar: “Folkets åsikt” finns inte i webbens kommentarsspalter eller på Facebook

En överrepresentation av (äldre) män bland debattörerna.

Det finns en föreställning om att det som skrivs i kommentarsspalter avspeglar den allmänna opinionen i diverse samhällsfrågor. T.ex. använder medierna ofta diskussionerna på webben som förevändning för att rapportera om en viss fråga. Men det kan leda till en ordentligt snedvridning av diskussionen. T.ex. är det mestadels äldre män som deltar i debatterna...

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi