Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Hajbo Nyheter

Var ska isbjörnarna bo när isen smälter?

Det här året har polarisarna på Grönland smultit rekordmycket. För några veckor sedan lossnade en bit av spaltglaciären som är hälften så stor som Helsingfors. Isbjörnarna behöver isen och det kalla klimatet för att överleva.

Yle Sportens NHL-podd: Tampa Bay vann Stanley Cup i överlägsen stil – men vad händer nu?

Det råder inget tvivel om vem som var starkare i finalserien i NHL, är Anders Nordenswan och Mattias Simonsen överens om. Men varför gick det så? Hur sannolikt är det att Tampa Bay Lightning och Dallas Stars är lika starka nästa år? Och varför blev inte Gary Bettman utbuad?

Sanningen eller ett svart hål - nya avslöjanden om Estonia

Det har kommit fram nya och sensationella uppgifter om Estonia, som sjönk hösten 1994. En ny dokumentär visar att fartyget har ett stort hål i skrovet; något som inte har upptäckts i tidigare utredningar. Den officiella och slutliga förklaringen var att bogvisiret lossnade i det hårda vädret, men det är många som inte har nöjt sig med den förklaringen. Nu ska det bli en ny utredning och frågan är vad den leder fram till.

Nytt & populärt

Namnsdagar 29.9

Mikael, Mikaela, Michelle
Finska: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela
Ortodoxa: Kyrö
Samiska: Mihkkal, Mihkku, Migot, Mihkkil, Mihkil, Mikkal, Mikkol
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Serie: Arne Dahl

Arne Dahls populära deckare som tvådelade tv-serier. Jenny Hultin leder ett team av svenska brottsutredare, A-gruppen. Teamet löser mord i finansvärlden, jagar en amerikansk seriemördare och utreder en mystisk brottshärva som leder dem till händelser i Nazityskland.

Serie: Blank

Ella är 19 år. Hon tar ett mellanår i Oslo tillsammans med sin kompis Susanne och pojkvännen Mats.

Corona på campus

Under de senaste veckorna har coronan kommit till studievärlden och medierna har rapporterat om flera studieevenemang där studerande blivit exponerade för och smittade av viruset. Hur är det att vara smittad av corona? Vi har pratat med Nicolas som är orolig för sin egen hälsa efter att ha blivit smittad av covid-19. Vi pratar också med studerande som blivit exponerade för viruset och nu sitter i karantän.