Hoppa till huvudinnehåll

WP: Trumps svärson föreslog hemlig kommunikationskanal till Moskva

Nu uppmanas Trumpkampanjen lämna ut alla sina dokument.

President Donald Trumps svärson Jared Kushner föreslog i december en hemlig kommunikationskanal mellan Vita huset och Ryssland, skriver Washington Post. Samtidigt rapporterar tidningen att senatens underrättelseutskott har uppmanat presidentens kampanjstab att lämna ut alla Ryssland-relaterade dokument från valkampanjen.

Fasaden på framsidan av Bromarfhemmet, sett från landsvägen. äldreboendet i Bromarv.

Raseborg vill forsätta använda Bromarfhemmets pengar

Testamentets fondkapital är drygt en halv miljon dollar.

Raseborgs stad vill fortsätta dra nytta av det testamente som i tiderna skrevs till Bromarfhemmet och dess boende. Det här trots att Bromarfhemmet inte längre finns kvar. Istället vill man använda pengarna för verksamhet i bland annat Tenala.

Mest lästa

Brudpar vid ett bord med blombukett.

Sambor i Burundi tvingas gifta sig

Ett led i presidentens kampanj att "göra landet moraliskt".

I Burundi måste alla sambopar gifta sig innan året är slut, annars riskerar de att utsättas för rättsliga åtgärder, skriver BBC. Det här är ett led i presidentens kampanj att "göra samhället moraliskt".

tua och bengt-göran lindqvist

Koivistos grannar i Ingå: Nu har bågsågen tystnat

Koivisto och Lindqvist grannar i närmare femtio år.

På torsdagen följde vårt land president Mauno Koivisto till sista vilan. Bland de inbjudna gästerna fanns Tua och Bengt-Göran Lindqvist, grannar med Koivisto sen decennier. Paret minns Koivisto med värme.

Trump knuffar undan Montenegros premiärminister – videon sprids som en löpeld

Premiärministern själv tycker att situationen var harmlös.

USA:s president Donald Trump är till synes ivrig att stå i första raden under torsdagens Natomöte i Bryssel. Så ivrig att han knuffar undan Montenegros premiärminister i farten. Under samma kväll ska han ha sagt att tyskar är ”väldigt dåliga”.

Begravning för en av offren i fredagens attack mot kopter.

Egypten hämnas mord på kopter

Armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger.

Den egyptiska armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger som svar på gårdagens terrorattack mot kristna kopter.

Funderar du på parterapi?

Parterapi ger båda parterna en chans att bli hörda.

Kommunikationssvårigheter, gräl och risk för skilsmässa gör att par söker sig till en terapeut. Också användningen av sociala medier är ett ämne som numera behandlas i parterapi.

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Direkt på Arenan

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Välkommen till Svenska.yle.fi!