Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

WHO varnar: om biståndet till Afghanistan hålls på is kan landets hälsovård kollapsa för gott

De senaste 20 årens hälsoframsteg hotar att gå förlorade och hälsovården kan kollapsa permanent om biståndsfinansieringen inte återupptas.

Därför vill Facebook fortsätta förvränga vår verklighet

Forskare pressas av Facebook till att avsluta kritisk forskning om våra liv på social medier. Samtidigt vet vi redan att sociala medier förvränger många människors världsbild. Vad vill Facebook egentligen? Frågan går till journalisten och författaren Andreas Ekström som diskuterar vad det här innebär för samhället med Simon Karlsson.

Fyra månader till välfärdsområdesvalet – kandidater oroade över lågt valdeltagande

Marianne Pekola-Sjöblom, forskningschef på Kommunförbundet, suckar över välfärdsområdesvalet. Inte över själva valet, men namnet. Ett långt och krångligt namn på en nytt politiskt val.

Nästan som Nils Holgersson - dröm om att flyga med gäss gick i uppfyllelse

Nathalie Maniglier har en ögonsjukdom som gör att hon kommer att bli blind. Innan det händer fanns det en sak hon hade drömt om att göra, nämligen att flyga i formation med gäss.

Ska vi faktiskt hata palmolja?

Nadde försöker reda ut varför vi ska säga nej till palmolja. Eller ska vi faktiskt säga nej till palmolja? Inte enligt vad experten berättade. För att göra det lite mer spännande åker Nadde iväg och handlar en kasse mat med “ungkarls” tema. Med sig har hon också en liter palmolja som hon ivrigt visar upp.

Nytt & populärt

Namnsdagar 23.9

Tekla
Finska: Minja, Miisa, Mielikki
Ortodoxa: Johannes, Juhani, Jussi, Juha
Samiska: Milot, Mielat
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Frakt

När alternativen är döden och likgiltigheten räknas människans värde i en valuta som saknar siffror. Frakt (Rahti) är en finsk dramaserie om internationell människosmuggling och människor som kommer i kontakt med den. En ung kvinna från Eritrea förlorar sin man och tappar bort sin dotter under flykten till Finland.

Så här fungerar det nya coronapasset

Nu ska ett coronapass tas i bruk i Finland och det ska ge oss möjlighet att besöka till exempel restauranger, gym och teatrar ifall nya coronarestriktioner införs. Många undrar ändå varför det tog så länge för regeringen att komma till skott med coronapasset.