Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Vad är torv och varför bråkar politikerna om det?

Regeringen vill halvera torvförbränningen till år 2030 för att minska på Finlands koldioxidutsläpp. Nu ser det ändå ut som om torven försvinner mycket snabbare än så. Men vad är torv egentligen och varför är vissa oroade över att torven ska försvinna?

Ryssland flexar muskler medan Navalnyj svälter – helt enligt Putins plan

Rysslands aggressiva agerande skapar stor spänning i världen just nu. Putin visar sina muskler medan Navalnyj svälter, och varken oppositionen eller västvärlden verkar kunna hindra honom. Men tänk om Navalnyj dör eller något annat omvälvande sker? Det skulle inte vara första gången i Rysslands historia, påpekar Svenska Yles Rysslandexpert Kerstin Kronvall.

Gameshow: Kela på de

Kela på de är en gameshow där studentföreningar från ankdammens alla hörn möter varandra och tävlar om studiepoäng. Åtta lag möts i fyra deltävlingar och de två vinnande lagen som tar flest studiepoäng går till final. Vilken studentförening blir korad till Svenskfinlands bästa och vilken studentförening får fortsätta kela till nästa år?

Den stora älgvandringen 2021

Få en unik inblick i älgarnas vandringstraditioner! Live på Yle Arenan.

Nytt & populärt

Namnsdagar 23.4

Göran, Georg, Jörgen, Jörn, Örjan, Jöran
Finska: Jyrki, Yrjö, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä
Ortodoxa: Jyrki, Yrjö, Aleksandra, Sanni, Sanja
Samiska: Irján, Joret
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Serie: Morden i Sandhamn

Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar kriminalinspektör Thomas Andreasson och juristen Nora Linde mot oanad ondska, på liv och död. Serien baserar sig på Viveca Stens kriminalromaner.

Fallet George Floyd

Morjens världen: "George Floyd-fallet måste användas för att bygga momentum” – Jasmine har forskat i polisens våld i USA

Jasmine Kelekay från Helsingfors har forskat kring rasism inom rättsväsendet i USA och främst rasism inom polisiärt arbete. Hon har bott på både öst- och västkusten i USA och känner både forskare och aktivister som nu har väldigt blandade känslor då domen i fallet George Floyd kom. Det finns en rädsla för att fallet används för att säga att systemet fungerar så inget behöver ändras.

Vandas nya kyrkoherde Kristian Willis vill göra kyrkan mer färggrann: “Jag tror inte att kyrkan har ett annat val”

Det var bland annat det internationella i staden som lockade Kristian Willis att söka tjänsten som kyrkoherde i Vanda svenska församling. I sitt nya arbete hoppas han kunna öka integrationen på svenska och göra kyrkan mer internationell.