Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Hajbo Nyheter

Amerikanen Larisa hejar på Biden, Maclain på Trump

I USA engagerar sig också många barn i presidentvalet, trots att de är för unga för att rösta. Amerikanerna Larisa, Elliot, Caleigh och Maclain berättar varför de har blivit så intresserade av presidentvalet i så ung ålder och vilka frågor som är viktiga för dem. Alvar träffar utrikesredaktör Josefin Flemmich som förklarar varför USA har blivit ett så tudelat land.

Sportliv

"Fotbollen gav mig en bättre framtid" - Ode Fulutudilus osannolika resa genom krig och fattigdom till åländsk guldanfallare

När Ode Fulutudilu var nio år flyttade pappa bort och lämnade henne ensam i Sydafrika, dit familjen flytt undan krigshärjade Kongo. Det blev vändpunkten mot det bättre. Efter år av extrem fattigdom och ett liv under bar himmel fick hon flytta in i ett barnhem - och hittade fotbollen.

Nytt & populärt

Namnsdagar 1.11

Gun, Gunhild
Finska: Pyry, Lyly
Ortodoxa: Kosma, Kuisma, Taimi, Helena, Keena
Samiska: Gutnel
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Serie: Filip och Mona

När den utbrända gynekologen Mona börjar arbetsträna i en matbutik och handleds av den 20 år yngre Filip, upptäcker de båda snart att de är lika vilsna, trots allt de är på helt olika plats i livet. Filip och Mona är en historia om oväntad vänskap, men är det en vänskap som kommer hålla?

Serie: Skam

En norsk ungdomsserie om vänskap, kärlek, sex, svek, alkohol och fest.

Kan man hjälpa pedofiler och hur skyddar vi våra barn från dem?

I Finland finns uppskattningsvis 40000 personer som dras till barnpornografi. Men är de alla hemska människor, kan man hjälpa dem och vad behöver föräldrar tänka på för att skydda sina barn? Anna Kolster är sexualterapeut och sakkunnig på projektet SeriE som hjälper människor som söker hjälp för sin dragning till barn.