Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Watt Nytt: Barnens bästa land

Var i världen är det bäst att vara barn? Det har Unicef tagit reda på. Watt Nytts utrikeskorrespondenter funderar också på skillnaderna mellan att bo i Singapore, Abu Dhabi och kalla, kalla Finland.

Nytt avsnitt av podden Föräldrasnack

Carro och Rebecka diskuterar att förbereda sig inför förlossning: "Att släppa kontrollen är att ha kontroll"

Carro och Rebecka gick båda in med inställningen "det löser sig, jag litar på förlossningspersonalen" inför sina första förlossningar. Det här ångrar de nu efteråt.

Rysslands mest berömda saluhall tvingas stänga efter 120 år – här såldes delikatesser även på sovjettiden

Jelisejevskijs legendariska saluhall i Moskva var på söndagen öppen sista dagen. Delikatessaffären öppnade på kejsartiden 1901 och sålde varor som kaviar och franska viner. Hit har flera generationer ryssar och turister kommit för att beundra den ståtliga interiören.

Nytt & populärt

Namnsdagar 12.4

Julia, Julius, Jill, Juliana
Finska: Julia, Julius, Janna, Juuli, Janni, Juliaana
Ortodoxa: Vasili, Ville
Samiska: Julejus, Juljá, Jullá
Namnsdagar © Helsingfors universitet
Egenland

Tovning i toppklass i Nilsiä

Visste du att det går att rita med ull? I en liten by i Norra Savolax lär den före detta topporienteraren Elena Bondar ut sin unika tovningsteknik.

Spana in det här på Yle Arenan

Serie: Vuxna!

En komediserie om stadsbor i tjugoårsåldern, som lever någonstans i det diffusa gränslandet mellan barndom, tonåren och vuxenliv. Bästisarna Oona och Arttu snubblar, sprattlar och söker sin plats i livet, men som tur är kan man göra det hand i hand.