Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Snellman var inte så snäll och därför vill politikerna fortfarande inte ta lån

Vad har Johan Snellman, inflationen och framtiden gemensamt? Jo, alla bidrar till politikernas oro för att Finland ska ta för stora lån. Svenska Yles politiska reporter Johan Ekman förklarar varför lånen är en så stor fråga under regeringens budgetförhandlingar.

Nytt & populärt

Namnsdagar 18.4

Valdemar, Volmar
Finska: Valto, Valdemar
Ortodoxa: Johannes, Jussi, Juha, Hannele, Hanni, Jehki, Antoni, Anton
Samiska: Válde, Volbmar
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Näst sista ordet: "Ha en bra dag" och "det är upp till dig" - har du koll på skillnaden mellan svengelska och svenska?

Vi briefar teamet. Vi outsourcar helpdesken. Vi känner oss obekväma med något. Och vi spenderar tid med att visitera vänner.

Jens testar Jennys smärtgräns genom att rada upp färska exempel på när engelskan har slagit ut svenskan. Vissa uttryck gör att det kommer rök ur den annars så toleranta språkexpertens öron.

Franske Jean-Claude Mourlevat stolt vinnare av Almapriset - "Jag är djurens försvarsadvokat"

Svenska Alma-priset som delas ut till minne av Astrid Lindgren ges i år till ungdomsförfattaren Jean-Claude Mourlevat. Redaktör Johan Tollgerdt har besökt Mourlevat i hans hem för att diskutera fransmannens författarskap.

Min galna mamma

Mamma, jag är inte modig bara för att jag talar högt om min psykiska ohälsa

Vivi och Heidi blickar tillbaka på året med podden och går igenom uppmuntrande feedback från lyssnare. Det är dags att ta farväl och gå tillbaka att vara "vanlig" mamma och dotter igen.

Sportliv

Andan gick aldrig ur Heidi Foxell som fick sin fotbollsfamilj tillbaka

I snart tio år har Heidi Foxell kämpat för sitt liv. Den tidigare lovande fotbollsmålvakten blev som polispraktikant skjuten under skottdramat i Hyvinge 2012, och sitter än i dag i rullstol. Detta på grund av felbehandling. I flera år stängde hon ut fotbollsvärlden - men nu är hon tillbaka.