Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Svetlana Tichanovskaja kämpar mot diktaturen - men vad kan hon egentligen göra?

Oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja ska träffa Finlands president Sauli Niinistö och andra europeiska toppolitiker. Men vad betyder besöken egentligen? Påverkar höjdarträffarna Belarus diktator Alexander Lukasjenko överhuvudtaget? Det här pratar Kerstin Kronvall och Carin Göthelid om i Nyhetspodden.

Positiv förstärkning ger bättre resultat än våldsamma träningsmetoder: "Det finns inget behov av att bestraffa hunden fysiskt"

Det är viktigt att hunden känner att den lyckas, enligt Katja Silander som tränar hundar med hjälp av positiv förstärkning.

Vill du bli juniorreporter?

Yles barnnyheter söker unga nyhetsreportrar

Lägsta domstolen

Därför är Sanna Marin världskänd – är det bra för Finland?

Finlands statsminister är mycket mer i offentligheten än en proper byråkrat. Men är all publicitet bra publicitet?

Svenska Yle startar ny ekonomipodd! Avsnitt 1: Ska vi sluta konsumera?

Kör vi ner samhället om vi slutar konsumera? Borde vi sluta konsumera? Går det att konsumera etiskt? - Nej, men vi måste lära oss att konsumera på ett nytt sätt, säger Pia Polsa, biträdande professor på Hanken. I Svenska Yles nya podd "I pengarnas värld" tar Pekka Palmgren upp brännande frågor inom ekonomin.

Nytt & populärt

Namnsdagar 2.3

Fanny
Finska: Virve, Fanni, Virva, Fiona
Ortodoxa: Esko, Taila
Samiska: Virvá
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Lyssna: Maria har karantänat fem gånger för kärleken

Vasabon Maria Louko har erfarenhet av att resa till Sverige under coronapandemin. Hennes särbo är bosatt i Köping i Sverige. Hon har karantänat fem gånger för att kunna träffa honom - och en sjätte gång efter exponering hemma i Vasa.

Serie: Tunna blå linjen

Nya avsnitt av SVT:s nya stora dramaserie. I den möter vi Malmöpoliserna Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som försöker få sitt tuffa arbete och sitt privatliv att gå ihop.

Kvinnor och cava

I den här humoristiska dramaserien får vi följa med sjukskötaren Merethes liv efter att yngsta dottern har flyttat hemifrån och en ny fas i livet inleds.

Puls

Bastian, 16 år, är mittpunkten i kompisgänget. Han spelar i basketlaget tillsammans med Erik, Samir och sin storebror Adam. Samir är stjärnan i laget och fansens favorit. Erik är avundsjuk på Bastian och får reda på Samirs hemlighet. Då uppstår en spiral där rykten sprider sig och vänskaperna prövas hårt.