Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Ödesvalet i Skottland skrämmer slag på Boris Johnson

Spänningen är stor när Skottland går till val. Brexit har gett drömmarna om självständighet nytt bränsle, och Boris Johnson följer nervöst med om det stolta skotska folket den här gången ska lyckas enas bakom samma strävan. Valet kan bli början på slutet för hela brittiska kungariket. Nyhetspodden med London-baserade journalisten Charlotta Buxton och Johannes Tabermann.

Video: Prickar överallt - Yayoi Kusama ställer ut i New Yorks botaniska trädgård

Efter att ha skjutits upp i ett års tid på grund av coronapandemin har den japanska konstnären Yayoi Kusamas utställning KUSAMA: Cosmic Nature äntligen kunnat öppna i New Yorks botaniska trädgård. Den 92-åriga konstnären har gjort sig känd med sina motiv inspirerade av hallucinationer av blinkande ljus, prickar och blommor som hon har haft sedan barndomen.

Nytt & populärt

Namnsdagar 6.5

Freja, Frej, Frejvid
Finska: Ylermi
Ortodoxa: Jopi, Job
Samiska: Čuivi
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Naturväktarna sänder nu varje vecka!

Naturväktarna inleder säsongen med sändningar varje torsdag.

Video: Japansk stad spenderade 200 000 euro av statliga coronastöd på en enorm bläckfiskstaty

Statyn, som föreställer en flygbläckfisk, ska främja stadens bläckfiskindustri och öka turismen. Flygbläckfisken är en matspecialitet i kuststaden Noto.

För 15 år sedan: VR:s magasin stod i ljusan låga

De enorma rökpelarna som steg upp över Helsingfors satte punkt för diskussionerna över om VR:s magasin skulle bevaras eller rivas. Minns du var du var när magasinen brann?