Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Hajbo Nyheter

Lego lovar att alla byggklossar kommer vara miljövänliga från och med 2030

Än så länge är endast två procent av legobitarna gjorda av icke-fossila ämnen. Symboliskt nog är det oftast de gröna bitarna i byggsatserna som blad och träd som är gjorda av bioplast. All paketering kommer vara naturvänlig i slutet av 2025 och från och med 2022 ska deras fabrik vara totalt klimatneutral. Allt detta för att barn oroat sig över hur mycket plast Lego producerar.

QAnon - konspirationsnätverket som sprider lögner och vinner anhängare

Nätverket QAnon får allt fler medlemmar, framför allt i USA men också i Europa. I Qanons värld är president Trump frälsaren som ska besegra det onda i världen. Och det onda representeras bland annat av etablerade politiker och medier. Hur är det möjligt att QAnon går hem hos så många? Rörelsen går i alla fall inte att tiga ihjäl, konstaterar Jonas Jungar och Carin Göthelid i Nyhetspodden.

Serie: Sex

Stanna hos sin trygga partner eller inleda en relation med någon ny och spännande? Människorelationsdrama om unga danskar.

Serie: Invisible heroes

Verklighetsbaserad dramaserie om finländska diplomater i Chile vid tiden för militärkuppen 1973.

Testa hur bra koll du har på 1980-talet!

Hur mycket minns du av tiden då frisyrerna var yviga?

Nytt & populärt

Namnsdagar 20.10

Kasper, Jesper, Jasper, Melker
Finska: Kasper, Jasper, Kasperi, Jesper, Kauno
Ortodoxa: Artemi, Arttu, Arvo, Irene, Irina, Rauha
Samiska: Guhtur
Namnsdagar © Helsingfors universitet
LÄGSTA DOMSTOLEN

Hanna blev tagen på röven på jobbet - när slutar vi trakassera?

När går en vänlig beröring över till ett sexuellt övertramp? Vem drar gränsen och vem bär ansvaret? Och hur straffas man?

Morjens världen: “I Finland är ishockey mera fysiskt, i Sverige handlar det om fart och färdighet"

Hur skiljer sig den svenska hockeyn från den finska, och hur hamnar en Helsingforsungdom på ett gymnasium i norra Sverige? I Morjens världen kontaktar vi finlandssvenskar från huvudstadsregionen som nu är bosatta utomlands, och den här veckan pratar vi med Rasmus Karhu, som flyttade till Boden i Sverige för att spela hockey och gå färdigt skolan där.