Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Eriksson pratar ut om sin ångest, känslorna som försvann – och den långa vägen tillbaka: ”Jag gick runt som en zombie”

Det lönar sig att söka hjälp, säger löparen i Sportliv.

Det lönar sig att söka hjälp, säger Sandra Eriksson. I en öppenhjärtig intervju för Sportliv berättar hinderlöparen om sina åtta tyngsta månader i livet, lyftet som följdes av ett nytt fall – och den slutliga vändningen mot det bättre.

Mest lästa

Oscarsgalans röda matta är årets största modeshow

En filmstjärna ska inte bara synas utan också sälja.

När filmstjärnorna går uppför röda mattan till Oscarsgalan och fotograferna hojtar och reportrarna flockas handlar det inte bara om att synas och att se snygg ut i en dyrbar klänning. Det är också fråga om världens kanske mest kända modeshow.

Den andra av Darudes tre tävlande låtar i UMK19 - se musikvideon nu!

Darude feat. Sebastian Rejman och låten Superman.

Darude feat. Sebastian Rejman presenterar nu låten Superman. Låten Release Me publicerades 8.2 och den tredje tävlingslåten släpps 22.2. Av de tre låtarna är det en som får representera Finland i Eurovisionen. Vilken låt som väljs får vi veta lördag 2.3 i showen UMK19: Darude. Showen ordnas i Logomo i Åbo och sänds direkt på Yle TV2, Yle X3M och på Yle Arenan.

NHL-kolumnen: Montreal Canadiens är säsongens roligaste överraskning – mesta mästarnas "Finnish Connection" hör till Habs utropstecken

Sensationell 18-åring leder Habs helblåvita kedja.

Det är dags att ta NHL:s genom tiderna mest framgångsrika lag på allvar i vår. Truppen som tippades leva eller dö med sitt målvaktsspel har visat sig vara en underhållande tempohockeymaskin. Den helt blåvita kedjan med en sensationell 18-åring som center gör Habs extra intressant.

#femtioelvafrågor: Vad händer dagen efter valet?

Oscar Stenbacka undrar hur man bildar en regering.

Gymnasieeleven Oscar Stenbacka från Vasa frågar vad som händer efter valet och hur regeringen bildas. Professor Åsa von Schoultz svarar på frågan och berättar också om tradition och vikten av vaga löften.

Teaterrecension: Harriet – femton versioner av ett ouppklarat dödsfall i Milja Sarkolas pjäs på Ryhmäteatteri

All historieskrivning bör prövas, påminner Sarkola.

Fake news och alternativa fakta i samtiden är något som vi ständigt blir påminda om. Men hur är det med historien? Vem skriver den och i vilket syfte? På Ryhmäteatteri utgår Milja Sarkola från ett dimhöljt skottdrama under inbördeskriget för att undersöka sambandet mellan subjektivitet och sanning.

Underrättelselagarna skickas tillbaka till utskotten

"Vissa detaljer i regleringen kan tolkas olika."

De nya lagarna om militär och civil underrättelseverksamhet ska på nytt behandlas av förvaltnings- och försvarsutskotten. Grundlagsutskottet ska också ge ett utlåtande. Det beskedet gav riksdagens talman Paula Risikko vid en pressträff på torsdag eftermiddag.

"Alla vet allt om varandras sjukdomar" - nytt psykiatriskt sjukhus behövs i Åbo

Många saker borde förbättras, säger tidigare patient.

Patienter som sover i gemensamma rum, små möjligheter till lugn och ro och integritet då alla hör varandras ärenden - det är ett stort problem i dagens psykiatriska vård i Egentliga Finland. Det här förbättras märkbart om planerna på att bygga ett nytt psykiatriskt sjukhus vid ÅUCS blir verklighet.

Barnsoldaten - pojken som blev bestulen på sin barndom

Barnsoldatens osannolika väg mot ett bättre liv.

I sitt hemland har han stridit i det beryktade RUF och blivit tvingad att begå krigsbrott. Det är svårt att få det att gå ihop med den 17-årige pojke som jag träffade år 2011 på ett café i Uleåborg. Till Finland kom han som flykting och fick snabbt uppehållstillstånd.

Nytt verktyg visar vem som försöker rikta politisk reklam till dig - men Facebook verkar motarbeta projektet

OKF:s projekt lanseras officiellt nu på måndag.

Föreningen Open Knowledge Finland (OKF), som främjar öppna data, vill att frivilliga ska installera en tilläggskomponent i sin webbläsare. Den samlar sedan automatiskt in de politiska annonser som visas för användaren på Facebook, och publicerar annonserna på en webbplats som OKF administrerar.

Politiker struntar i massan och skräddarsyr valreklamen till utvalda grupper på nätet - vad får du för valreklam på sociala medier?

Skicka oss valreklam du ser på sociala medier.

Partierna känner dig bättre än någonsin. Och med två månader kvar till riksdagsvalet börjar valreklamen dyka upp på nätet. Reklamen du ser är förmodligen skräddarsydd för din bubbla. Berätta för oss vilken eller vilka kandidater som syns mest i ditt flöde!

Vilken kandidat syns mest i dina flöden? Hjälp Svenska Yle granska de dolda valkampanjerna på nätet

Gör valkampanjerna på webben mera transparenta.

Webben och sociala medier är effektiva kanaler för riktad marknadsföring - också när det gäller politiska budskap. Samtidigt är kampanjerna mindre transparenta än i traditionella medier. Hjälp oss öppna upp kampanjerna genom att skicka in bilder på valkampanjerna i ditt flöde. Läs också: Politiker struntar i massan och skräddarsyr valreklamen till utvalda grupper på nätet

Jonas Jungar: “Folkets åsikt” finns inte i webbens kommentarsspalter eller på Facebook

En överrepresentation av (äldre) män bland debattörerna.

Det finns en föreställning om att det som skrivs i kommentarsspalter avspeglar den allmänna opinionen i diverse samhällsfrågor. T.ex. använder medierna ofta diskussionerna på webben som förevändning för att rapportera om en viss fråga. Men det kan leda till en ordentligt snedvridning av diskussionen. T.ex. är det mestadels äldre män som deltar i debatterna...

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
Kontakta oss

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi