Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

"Min hustru var överhöljd med blod" – förödelsen efter explosionen i Beirut så stor att Libanon knappast klarar av återuppbyggnaden

Den jättelika explosionen i Beiruts hamn på tisdagskvällen orsakade skador så stora att landet knappast klarar av återuppbyggnaden på egen hand. Libanons viktigaste hamn förstördes just då landet är inne i en djup ekonomisk och politisk kris.

"HAR DU VARIT MED I FÅNGARNA PÅ FORTET??!?!"

Kia Svaetichin får sällskap av Tuuli Heinonen som har upptäckt att hon är beroende av Reality-TV. Är skräp-tv ändå en trygghetsfaktor eller borde Tuuli försöka trappa ner på sitt tittande? Kia minns Apjesus, fresken “Ecce Homo” som den spanska kvinnan i Borja restaurerade till en apa. De goda ambitionerna till trots, vad gör amatörerna så omedvetna om att de helt enkelt inte kan restaurera? I vanlig ordning delar vi med oss av någonting vi inte kan släppa i kulturväg under veckan som gått. Det blir ett instagramkonto och en kort och välskriven bok.

Serie: Skam

En norsk ungdomsserie om vänskap, kärlek, sex, svek, alkohol och fest.

Serie: Fartblinda

Svenskt drama från finansvärlden.

Nytt & populärt

Namnsdagar 6.8

Sixten
Finska: Toimi, Keimo
Samiska: Uđđi
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Vem är snabbast genom sommarhelsingfors? Stadscykeln, bilen eller kollektivtrafiken?

Vi testar vad som är det snabbaste sättet att ta sig fram i Helsingfors innerstad. Följ med dramatiken när vinnaren i Yle huvudstadsregionens sommarrace ska koras!