Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Succékväll med Janne Grönroos

Happy Ending

Kaj Kunnas, Märta Westerlund och Benjamin Peltonen intar Janne Grönroos succéstudio med roliga historier. Hur går det för Märta en morgon på väg till jobbet på Yle X3M? Och varför är Benjamin ännu idag lite sur på sin mamma? Kaj berättar om sina otaliga sportminnen och erkänner vad karriärens höjdpunkt är. Den unga artisten Averagekidluke bjuder på låten Promised Neverland med Succékvälls husband.

Den största nyheten: Carita Pettersson minns kuppförsöket i Vilnius

Utrikesredaktör Carita Pettersson berättar om en natt i Vilnius i januari 1991. Om hur det är att sitta i en taxi med radion inställd på den sovjetiska arméns frekvens, och i ilfart köra förbi ett tiotal pansarvagnar på väg mot stadens tv-torn. Snart skulle pansarvagnarna öppna eld mot litauiska demonstranter.

Nytt & populärt

Namnsdagar 27.7

Heidi
Finska: Heidi
Ortodoxa: Leimo, Pauno, Nikolai, Niilo
Samiska: Heide, Heidi
Namnsdagar © Helsingfors universitet

I pengarnas värld: Här är de nya bolagen på börsen i Helsingfors

Allt från nya innovationer inom textilindustrin till förvaringslådor för alla kök. Så olika är de rekordmånga nya bolagen som nu kämpar om en plats i solen på börsen i Helsingfors. Det betyder flera valmöjligheter för den som placerar och kapital för de företag som börsnoteras. Men vilken slags bolag är det fråga om? Robert Liljequist, som har lång erfarenhet av att analysera aktier, diskuterar börsen med Pekka Palmgren

"Tänk att få se de bästa i världen" – planetens badmintontoppar samlas i Vanda

Regerande FM-mästare i badminton Jenny Nyström och Mathilda Lindholm gläds åt att Vanda ska ordna VM i september.