Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Oppositionen - sur tonåring eller sanningssägande barn?

Budgetförhandlingarna är julafton för oppositionen. Nu får man spräcka hål på regeringens vallöften och illusioner. Oppositionen är bra på att säga "sanningen" och såga, men kan den själv bygga annat än egna luftslott? Och vad vill oppositionen egentligen?

Östersjön har ett plastproblem – men ingen vet hur stort det är

Föreningen Håll skärgården ren har städat bort över 130 000 skräpföremål, varav ungefär 90 procent är plastskräp. Finland har gått in för att minska nedskräpningen med 30 procent fram till år 2025.

Är du en musikalfantast? Rösta fram den bästa musikallåten någonsin!

Gråter du till Guldet blev till sand? Kan du Fantomen på operan utantill? Eller föredrar du filmer som Moulin rouge och Grease? Vi vill veta vad du tycker om musikaler!

Nytt & populärt

Amie och Fannas striptrip

Amie och Fanna åker från Sverige till USA för att undersöka stripkulturen. De i Sverige kända invadrarkvinnorna Amie och Fanna åker till USA för att bekanta sig med olika stripklubbar och se hur de fungerar och vad det riktigt är fråga om.

Badrumsliv

Hilda och Lo är 21, bästisar och losers utan studieplats. De umgås, jagar kärleken, ligger, försöker skaffa pengar och skriver ett feministiskt manifest som de tillämpar på sitt liv med varierande framgång. Badrumsliv är en serie om vänskap och feminism där allt utspelar sig i ett badrum.

Arkivet: En svår fred 1944

Den 19 september 1944 slöts vapenstillestånd mellan Finland och Sovjetunionen. Villkoren var mycket tunga.

F-ordet

Ulrikke Falchs nya serie om feminism.