Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Nytt & populärt

Namnsdagar 20.9

Erna
Finska: Varpu, Vaula
Ortodoxa: Jesto, Olli, Helge
Samiska: Várbu
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Barnmorskorna 1759: Dramapodd om två barnmorskor i Åbo

Den unga Maria Lizelia, som nyutexaminerad återvänder från Stockholm, och den äldre Catharina Aspelin, som i många år har verkat som Åbos enda stadsbarnmorska. En serie om två starka, självständiga kvinnor. Om födslar, nöddop, barnamord och dödsstraff. Om makten och ansvaret att besluta om liv och död.

Fredrika älskar att jobba hemifrån – men hur länge klarar vi att jobba på distans?

Coronaepidemin har tvingat många finländare att jobba hemifrån, men alla trivs inte på hemmakontoret. Fredrika Gustavsson älskar att jobba hemifrån, men forskaren Emma Nordbäck säger att hon inte vet vad som kommer att hända ifall vi tvingas jobba distans ännu efter den här hösten.

Vad händer med oss om vi skippar alla kickar och njutningar i vardagen?

Är det en bra metod för att bättre fokusera och bli lugn, eller kan det till och med vara livsfarligt att sluta njuta? Anne kollar närmare på det som kallas dopaminfasta.

Hur kommer vi klä oss efter coronakrisen?

Har din klädstil förändrats de senaste månaderna? På grund av till exempel distansjobb så har många bytt ut jobbuniformen till myskläder. Men kommer det här påverka hur vi klär oss i framtiden och vilka utmaningar står modebranschen inför?

Serie: Twin

Två tvillingbröder hittar sitt surfparadis. 15 år senare talar de knappt med varandra. En ödesdiger natt förändrar allt. Norskt spänningsdrama, 2019.