Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Får man dra av munskydd i skattedeklarationen?

Får du gråa hår av skattedeklarationen? För coronaåret 2020 kan du dra av utgifter för arbetsrum, ny datorskärm, internet och munskydd - vi förklarar hur du får koll på skattedeklarationen.

Föräldrasnack med Carro och Rebecka

Rebecka om intimitet under småbarnsåren: "När barnen sover och vi är på tumis finns en känsla av att vi borde ha sex"

Varför skapar närhet lätt en förväntan på sex? Hur kan du sträva efter mera intimitet och närhet i relationen utan att uppleva krav på att det ska leda till sex?

Watt Nytt

Gratis hobbyer efter skolan

Har du alltid drömt om att få lära dig parkour eller att måla snyggt, men inte hittat nåt ställe som ordnar just det? Eller kanske den hobby som du är intresserad av är för dyr? Under våren ordnar omkring tusen skolor i Finland gratis hobbyverksamhet. Watt Nytt besöker konstateljéklubben i Salpar skola i Sibbo och prakourklubben i Risö skola i Larsmo. Programledare: Challe Lindberg. Redaktör: Victoria Oscarsson

Video: Odla dina egna tomater och örter – så här kommer du i gång med hobbyodlingen

Drömmer du om att odla dina egna örter och blommor men har ingen trädgård att odla i? Ingen fara! Mycket går att odla i krukor, på till exempel en balkong eller terrass. Kom i gång med hjälp av trädgårdsmästarens tips!

Nytt & populärt

Namnsdagar 19.4

Bernt, Bernhard
Finska: Pilvi, Pälvi
Ortodoxa: Nuutti, Matja
Samiska: Biejan
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Snellman var inte så snäll och därför vill politikerna fortfarande inte ta lån

Vad har Johan Snellman, inflationen och framtiden gemensamt? Jo, alla bidrar till politikernas oro för att Finland ska ta för stora lån. Svenska Yles politiska reporter Johan Ekman förklarar varför lånen är en så stor fråga under regeringens budgetförhandlingar.