Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Så här blir du framgångsrik på Tiktok

Tar reda på vad som krävs för att bli populär på Tiktok och utmanar mig själv till att få minst 10 000 visningar där. Prövar på både Tiktok-dans och magi för att nå mitt mål. Musikläraren Jan Nyberg ger värdefulla tips.

Husdrömmar Sicilien

I oktober 2018 köper Bill och Marie det förfallna Palazzo Cirillo i byn Termini Imerese på Sicilien - men vad har de köpt egentligen? För att kunna genomföra projektet för en rimlig budget behöver de renovera så mycket som möjligt själva, om det går. Målet är att få huset klart till julen 2019.

Video: Möt coronahunden Kössi

Coronahunden Kössi jobbar på Helsingfors-Vanda flygplats och är en hejare på att sniffa fram coronavirus. Kössi är en av tio hundar som luktar fram coronasmittade utlandsresenärer. Coronahundarna sägs ge pålitligare provsvar än maskiner i laboratorier, och dessutom mycket snabbare.

Får man ordna hemmafest? Eller gå på gym? – Mika Salminen från THL berättar om var coronaviruset smittar just nu

Vi frågade THL:s hälsosäkerhetsdirektör Mika Salminen var coronaviruset smittar just nu.

Nytt & populärt

Namnsdagar 30.9

Roger
Finska: Siru, Sirja, Sorja
Ortodoxa: Grigori, Reijo, Riiko, Riku
Samiska: Siru
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Ted & Kaj

Ted Forsström och Kaj Korkea-ahos podcast handlar om livet som Ted & Kaj upplever det. Med bland annat mycket humor, ångest, vänskap, böcker och djur.

Hajbo Nyheter

Var ska isbjörnarna bo när isen smälter?

Det här året har polarisarna på Grönland smultit rekordmycket. För några veckor sedan lossnade en bit av spaltglaciären som är hälften så stor som Helsingfors. Isbjörnarna behöver isen och det kalla klimatet för att överleva.

Yle Sportens NHL-podd: Tampa Bay vann Stanley Cup i överlägsen stil – men vad händer nu?

Det råder inget tvivel om vem som var starkare i finalserien i NHL, är Anders Nordenswan och Mattias Simonsen överens om. Men varför gick det så? Hur sannolikt är det att Tampa Bay Lightning och Dallas Stars är lika starka nästa år? Och varför blev inte Gary Bettman utbuad?