Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Språkpodden Näst sista ordet

“We're headin' for Penis” och “trygga räkan” - varför hör vi fel i låttexter?

Vi har alla sannolikt råkat ut för det. Att vi tror att vi hör en sak men så sjunger artisten egentligen något helt annat.

Varför hör vi så ofta fel? Jenny och Jens ringer upp den svenska professorn Per Linell, som har forskat i det här fenomenet.

Egenland

Tovning i toppklass i Nilsiä

Visste du att det går att rita med ull? I en liten by i Norra Savolax lär den före detta topporienteraren Elena Bondar ut sin unika tovningsteknik.

Spana in det här på Yle Arenan

Serie: Vuxna!

En komediserie om stadsbor i tjugoårsåldern, som lever någonstans i det diffusa gränslandet mellan barndom, tonåren och vuxenliv. Bästisarna Oona och Arttu snubblar, sprattlar och söker sin plats i livet, men som tur är kan man göra det hand i hand.

Serie: Enkelstöten

En kriminalkomedi om två kvinnor som fått nog. Läraren Jenny och läkaren Cecilia fortsätter sina kriminella äventyr och planerar en ny kupp!

Nytt & populärt

Namnsdagar 11.4

Minea, Verna
Finska: Minea, Minka, Verna
Ortodoxa: Antippa
Samiska: Giđeš
Namnsdagar © Helsingfors universitet

"Vi vet hur bra vi har det" – Pia från Kyrkslätt bor i Nya Zeeland, där livet knappt påverkas av pandemin

Kärleken förde Pia Rockell till Nya Zeeland för snart tjugo år sen – ett land som lyckats hålla coronaviruset i schack på ett helt annat sätt än resten av världen.

Sportliv

Heikki Nivas svåra val: Snookerproffs eller gymnastiktränare

Som redskapsgymnast deltog Heikki Niva i VM fem gånger, men OS förblev en dröm. Sedan 2016 har målet istället varit att bli snookerproffs, en gren han i tio år höll på med vid sidan av gymnastiken.