Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Analys: Det svarta guldet blev till sand i Nådendal

Neste bygger sin framtid på mer lönsamma biobränslen.

Vart försvann Black Lives Matter?

Det har gått ett tag sedan Black Lives Matter-rörelsen skapade stora rubriker i hela världen. Men proteströrelsen finns kvar och likaså rasismen i USA. Och det här blir nu en fråga för nya presidenten Joe Biden och hans vicepresident Kamala Harris.Det var de svarta väljarna som förde Biden till segern och nu är det upp till bevis för honom.
Nyhetspodden med USA-forskaren Oscar Winberg och Carin Göthelid.

Grönroos Garage

Det dåliga med Grungeåren - Nevö foget!

Bakom den svettiga grungefasaden på 90-talet stod tusentals arbetslösa rockmusiker och grät när någon mitt i allt drog mattan under fötterna på deras karriärer. Glamrocken drabbades värst, men 90-talet slog hårt till mot många andra också. Lasse Grönroos och Björn Höglund tar en titt på hur icke-grungebanden hanterade 90-talets musikaliska kris.

Hajbo Nyheter

Fusk i forskning om borrelia och världens största fotbollsikon har dött

Nu har den kända borreliaforskaren Leona Gilbert blivit fast för att ha fuskat i forskningen om borrelia. Fotbollsvärlden har också förlorat en av sina största legendarer.

Jakten på en mördare

Jakten på en mördare bygger på Tobias Barkmans reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare. Serien tar sitt avstamp i mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989, ett fall som inte bara skakade Skåne utan hela Sverige.

Nytt & populärt

Namnsdagar 30.11

Anders, Andreas, André, Andrea
Finska: Antti, Atte, Antero, Andreas
Ortodoxa: Antti, Antero
Samiska: Ándde, Ánde, Ándá, Ánte, Ándaras, Ánddijá, Ánderijá, Ánnjá
Namnsdagar © Helsingfors universitet