Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Finland får nya trafikmärken - testa hur bra du känner igen dem!

I morgon träder den nya trafiklagen i kraft, vilket innebär att nya vägmärken tas i bruk. Samtidigt förnyas också många märken. Testa hur bra du känner igen några av de nya vägmärkena!

Serie: 18

Emrah är 18 och på väg in i en farlig gängmiljö. En hård fasad och pengar betyder makt. Lojalitet är ett absolut krav. En norsk dramaserie i aderton avsnitt som utspelar sig bland betonghusen i de östra delarna av Oslo.

Här är Finlands 10 största utsläppare av koldioxid – och vad de kan göra åt saken

De tio största enskilda utsläppskällorna står för nästan en fjärdedel av Finlands koldioxidutsläpp. Vi har åkt runt till dem alla – och frågat varför de släpper ut så mycket koldioxid och vad de har tänkt göra åt saken.

Norrena & Frantz: Har du blivit mobbad på jobbet? Berätta!

Passa på att få råd av företagspsykologen Marina Maatela.

Nytt & populärt

Namnsdagar 31.5

Helge, Helga
Finska: Helka, Helga
Ortodoxa: Erjo, Ermo
Samiska: Helgá
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Mamma, nu berättar jag sanningen om hur jag var som tonåring

Vad vill en förälder veta om sina barns tonårstider? Allt, svarar Heidi. Därför berättar Vivi om tre speciellt pinsamma situationer som hon minns från sina tonår. Och Heidi är chockerad. I veckans avsnitt funderar vi på hur det gick med Heidis fina principer för tonårstiden där förtroendekapital skulle ge friheter och förlorat förtroende skulle ge begränsningar. Fungerar stränga gränser? Eller går det någonsin att hindra en tonåring från att göra misstag?

Hemmalive: JAG

Rapartisten JAG (Jens Grönholm) bjuder hem oss till sin tvåa i Helsingforsstadsdelen Berghäll. Han framför några egna låtar och reflekterar över sin musik och livsideal. Se JAG på nära håll i en minikonsert tillsammans med kompisen Oskar "OSQ" Fagerström.