Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Stugor

En man, en röd bil, 10 000 km och massvis med intressanta stugor. Kasper Strömman gör en djupdykning i vår stugarkitektur med glimten i ögat. Parad Media, 2020.

18 - atten

Emrah är 18 och på väg in i en farlig gängmiljö. En hård fasad och pengar betyder makt. Lojalitet är ett absolut krav. En norsk dramaserie i aderton avsnitt som utspelar sig bland betonghusen i de östra delarna av Oslo.

Solbrännan – hur kan ett ideal som är farligt för oss vara så starkt?

Trots att solbrännan är ett starkt ideal i dag är det ett relativt nytt fenomen, sett ur ett historiskt perspektiv. Vi förklarar hur det gick till när den solbrända hyn blev attraktiv och eftertraktad.

Fotodagbok: Våren 2020 - när allt och inget förändrades

Svenska Yles grafiker Henri Salonen har dokumenterat coronavåren 2020. Skicka in din vardagsbild på coronakrisen till oss!

Att parkera på fel sida av gatan är tillåtet men inte rekommenderat – vi visar hur man rattar in i rutan på ett säkert sätt

Sedan den nya trafiklagen trädde i kraft i juni har det varit tillåtet att parkera på “fel” sida av vägen. Men det här är inget som bilskollärare rekommenderar eftersom det är en knepig manöver som kräver att man är mycket försiktig och uppmärksam. Är du ändå sugen på att testa? Se vår video för några nyttiga tips!

Nytt & populärt

Namnsdagar 11.7

Nelly, Ellinor, Nora, Elli, Eleonora, Leonora
Finska: Noora, Elli, Nelli, Eleonoora
Ortodoxa: Jefimia, Olga, Oili, Helga
Samiska: Norá
Namnsdagar © Helsingfors universitet