Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Libanons regering avgår

Premiärminister Hassan Diab gav beskedet i ett tv-sänt tal.

Kaos på europeiska stränder under värmebölja - oron stor för att coronaviruset ska sprida sig snabbare

På många håll i Europa har temperaturerna under de senaste dagarna stigit upp mot 40-gradersstrecket och värmeböljan väntas hålla i sig. Värmen har fått människor i att flockas på stränderna i sådana mängder att myndigheterna har uppmanat folk att hålla sig borta. Social distansering har varit ett minne blott och nu ökar oron för att coronaviruset ska sprida sig snabbare.

Därför kan dagarna vara räknade för Europas sista diktatur  

Belarus envåldshärskare Alexandr Lukasjenko, president för sjätte gången, slår tillbaka med våld mot oppositionen. Så är dagarna nu räknade för diktaturen eller fortsätter demokratin att vara en omöjlig dröm? Mycket beror på vilken roll Ryssland väljer att ta under Belarus avgörande brytningsskede.

Nytt & populärt

Namnsdagar 10.8

Lars, Lasse, Lorentz
Finska: Lauri, Lasse, Lassi
Ortodoxa: Lauri, Laura
Samiska: Lásse, Lársa, Lájár, Láras, Lávra, Lávrras
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Filip och Mona

När den utbrända gynekologen Mona börjar arbetsträna i en matbutik och handleds av den 20 år yngre Filip, upptäcker de båda snart att de är lika vilsna, trots allt de är på helt olika plats i livet. Filip och Mona är en historia om oväntad vänskap, men är det en vänskap som kommer hålla?

Morden i Sandhamn

Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar kriminalinspektör Thomas Andreasson och juristen Nora Linde mot oanad ondska, på liv och död.

"Vi vill krossa regeringen" - protesterna och kravallerna fortsätter i Beirut

Demonstranterna skyller tisdagens massexplosion på Libanons regering och kräver dess avgång.