Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

"Man kunde säga att läget för tillfället är kaotiskt" - värmebölja och brist på vårdare leder fortfarande till långa jourköer

För ett par veckor sedan visade en rundringning att jourmottagningarna vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS var stockade på grund av värmeböljan. Trots att vädret hunnit bli svalare mellan varven så är det fortfarande rusning till mottagningen, och patienter kan få vänta flera dagar på fortsatt vård.

För trångt på Lönnrotsgatan, Helsingfors FBK måste flytta till Busholmen

Finlands tredje äldsta frivilliga brandkår, Helsingfors FBK måste se sig om efter nytt ställe att verka på. Den underjordiska depån på Lönnrotsgatan är alltför trång för en modern brandkår. Kalle Saarikannas är släckningsman och berättar mera om läget just nu.

Nytt & populärt

Namnsdagar 28.7

Håkan
Finska: Atso
Ortodoxa: Timo
Samiska: Mokci
Namnsdagar © Helsingfors universitet
Succékväll med Janne Grönroos

Happy Ending

Kaj Kunnas, Märta Westerlund och Benjamin Peltonen intar Janne Grönroos succéstudio med roliga historier. Hur går det för Märta en morgon på väg till jobbet på Yle X3M? Och varför är Benjamin ännu idag lite sur på sin mamma? Kaj berättar om sina otaliga sportminnen och erkänner vad karriärens höjdpunkt är. Den unga artisten Averagekidluke bjuder på låten Promised Neverland med Succékvälls husband.