Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Klimatdemonstranterna är tillbaka i Helsingfors: "Vi vill att regeringen lyssnar på oss"

De globala klimatdemonstrationerna återvände för första gången sedan coronapandemin inleddes med demonstrationer i flera europeiska huvudstäder. I Helsingfors trotsade ett hundratal skolelever regnet för att demonstrera för en mer ambitiös klimatpolitik.

Eftersnack: Podden med skräcken i järnhandeln

Johan Fagerudd marscherade ut då café-servicen var usel. Jeanette menar att fisk smakar död medan Magnus blir förnedrad i järnhandeln. Dessutom tjoho för avvecklade restriktioner och division kring personlig CO2-ransonering. Plus mycket mer, högt och lågt, kring veckan som gått i nyaste Eftersnack.

Kinas bostadsbubbla hotar hela världsekonomin – Evergrande är bara toppen

Kinesiska fastighetsjätten Evergrande har byggt miljontals bostäder med billiga lån. Men nu när kalaset ska betalas är pengarna slut. Finansvärlden fruktar en ny bostadsbubbla och börskrasch. Så är Evergrande bara toppen av det kinesiska skuldberget, som drar hela världsekonomin med sig i avgrunden? Johannes Tabermann bjuder in professor i nationalekonomi Edvard Johansson, för att förklara vad som står på spel.

Dagens prov och modellsvar
Kolla in den här serien på Yle Arenan!

30-nånting

Dansk dramakomedi om att ha 30-årskris. Julie och Jesper bryter båda upp från långa förhållanden. Som 29-åringar är de singlar på nytt och ser på från sidan när deras vänner stadgar sig och bildar familj.

Nytt & populärt

Namnsdagar 24.9

Alvar
Finska: Alvar, Auno
Ortodoxa: Tekla, Silvo
Samiska: Jeansa
Namnsdagar © Helsingfors universitet
Watt Nytt

Fredagskollen

Instagram får barn och unga att känna ångest och depression, men ägaren Facebook vill inte medge hur dålig appen kan vara för barn. Vi besöker en klass i Ytteresse som använder teckenspråk i undervisningen. Den första civila rymdvärden någonsin lyckades och i Paris har en akrobat trapetserat på en lina mellan Eiffeltornet och nationalteatern.

Sverige, Danmark och Norge inleder nytt militärsamarbete

Försvarsminister: Ökad militär uppbyggnad på vårt område.