Hoppa till huvudinnehåll

Macron och Putin diskuterade Syrien

Dryftade även situationen för de homosexuella i Tjetjenien.

Frankrikes nye president Emmanuel Macron och Rysslands president Vladimir Putin har under ett möte i Versailles dryftat kriget i Syrien, läget i Ukraina och situationen för homosexuella i Tjetjenien.

"Uselt" och "korkat" - bilister i Esbo gillar inte planer på parkeringsavgifter

Esbo planerar p-avgifter i Alberga, Hagalund och Mattby.

En gymföretagare i Alberga skräder inte orden när han ombeds kommentera Esbos planer på parkeringsavgifter i området. En annan kallar planerna idiotiska och en tredje anser att de inte är vettiga. Tanken med parkeringsavgifterna är att de ska leda till en större cirkulation av bilar på parkeringsplatserna.

Gammalt stort trähus.

Vandalerna i Nickby är fortfarande på fri fot

Förundersökningen framskrider sakta men säkert.

Enligt polisen framskrider förundersökningen sakta men säkert i fallet där en tom villa i Sibbo vandaliserades med yxa. Specialungdomsarbetare Ronja Roms vill inte peka ut unga innan det är klart vem som ligger bakom dådet.

Mest lästa

AG Karlsson: Niinistö vill stå ovanför partipolitiken

Sauli Niinistö vill att valmansförening ställer upp honom.

President Sauli Niinistö är känd som en man som går sina egna vägar. Måndagens besked var en kombination av det väntade och något nytt. Genom att ställas upp av en valmansförening framstår det naturligtvis som att Niinistö står ovanför den sedvanliga partipolitiken. Ett upplägg som påminner om hur det gick till på Kekkonens tid, kunde någon tycka.

Direktören för Yles finska nyhetsverksamhet Atte Jääskeläinen lämnar sitt uppdrag

Svenska Yles af Björkesten blir tf direktör och chefredaktör

Direktören och ansvarige chefredaktören för Yles finskspråkiga nyhets- och aktualitetsverksamhet Atte Jääskeläinen avgår med omedelbar verkan. Yles styrelse, bolagets vd och Jääskeläinen själv har i samförstånd konstaterat att det inte längre finns förutsättningar för honom att sköta uppdraget på ett framgångsrikt sätt.

Yles styrelseordförande om Jääskeläinens sorti: "Ingen skulle klara av ledarskapet under ett sådant förstoringsglas"

Yles vd och styrelseordförande berömmer Jääskeläinens insats

Yles vd Lauri Kivinen säger att Atte Jääskeläinens förutsättning att framgångsrikt utföra sitt jobb blev omöjligt. Yles styrelseordförande Thomas Wilhelmsson påpekar ändå att tröskeln för att göra sig av med en ansvarig chefredaktör inte ska vara låg.

Barnen är Dutertes nästa mål - nioåringar kan hamna i fängelset

Kan barn skilja mellan rätt och fel?

I Filippinerna vill president Rodrigo Duterte införa dödsstraff och sänka den straffrättsliga åldern från 15 till 9 år. Lagförslagen är ett led i Dutertes krig mot drogerna. Sänkningen av straffåldern har ändå stött på motstånd bland politiker. Än en gång är det de fattigaste som drabbas värst.

Läkare håller i ett rött plasthjärta

Hjärtinfarkter: Nytt test kan rädda liv

15 000 finländare dör årligen i hjärtinfarkt.

En hjärtinfarkt kan komma plötsligt utan förvarningar. Det finns nu ett nytt test utarbetat av finska forskare som kan förutspå risken för hjärtinfarkt. Med testet kan man sänka risken genom att i god tid göra ändringar i livsvanor och i medicinering.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!