Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Invandrare utnyttjas på svarta bostadsmarknaden, kärnkraftsbygget i Pyhäjoki är igång och häktandet av två katalanska separatister har lett till demonstrationer i Spanien

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Utsatta invandrare kan krävas på tusentals euro i "förmedlingsavgifter" då de söker bostad. Fennovoima har satt igång med förberedande arbete inför det planerade kärnkraftverksbygget i Pyhäjoki. Demonstrationer mot häktandet av två katalanska separatister har brutit ut i Spanien.

Tullen: Vi jobbar hårt för att stoppa drogerna

Narkotikahundarna bästa hjälpmedlet vid fartygsgranskningar.

Tullen jobbar hårt för att stoppa den narkotika som anländer till Österbotten via hamnarna i Vasa och Karleby. De rekordbeslag som har gjorts under de senaste åren visar att arbetet också ger resultat.

Mest lästa

Krossen i Ettan skapar diskussion: "Ett exceptionellt resultat"

FC Honka besegrade OPS med 10-0 i division ett.

FC Honka och TPS gör upp om ligaavancemanget i fotbollens division ett, men gör det från helt nya förutsättningar efter FC Honkas förkrossande bortaseger i Uleåborg. Resultatet 0–10 har också fått Veikkaus, Bollförbundet och Finlands etiska idrottscenter att vakna till.

Finländska krigare deltar i slutoffensiven mot Raqqa - läs Svenska Yles intervju med en av dem

"Kullervo" är frivilligsoldat i kurdernas led mot IS.

Den finländska fänriken "Bagok Kullervo" väntar nu på de sista striderna mot IS i Raqqa. I förmiddags när Svenska Yle var i kontakt med honom sade han att det ännu var lugnt vid fronten. Kullervo, som åkt till Syrien som frivilligsoldat, slåss med de kurdiska styrkorna mot terrorgruppen IS.

Anna Holmlund: "På julafton ska jag kunna gå"

Den skadade svenskan Anna Holmlund gör framsteg.

I slutet december förra året kraschade svenskan Anna Holmlund på träning i Italien och skadade sig allvarligt. Den forna skicrosstjärnan har ett nytt mål. "På julafton ska jag kunna gå", säger hon i ett reportage i Dagens Nyheter.

Pressad - en kampanj om abiturienters stress

Gymnasiet är för tungt tycker hälften av de studerande.

Hälften av de studerande i gymnasiet tycker att det är för tungt. Allt flera lider av skolutmattning. Därför behövs kampanjen Pressad, som tar fasta på det här och vad man kan göra för att hjälpa abiturienterna och studerandena.

Direkt på Arenan

Läs mera:

Från uppehållsväder till molnigt och regn

I södra och mellersta Finland är det mest klart uppehållsväder. I sydväst tidvis molnigare och regnskurar. Under eftermiddagen mulnar det och i kväll väntas regn.

Dagens högsta temperatur i landets södra och mellerta del är 8 till 12 grader, i Norra Österbotten och i Kajanaland 4 till 8 grader och i Lappland -1 till +8 grader.

Läs hela väderrapporten här.

Läs mera:

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp!

Svenska Yle är aktiv också på sociala medier. Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och Whatsapp.

Webbredaktör just nu


Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi