Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Nyhetspodden: Skuldfest utan ekonomisk baksmälla – därför är det nu möjligt

Coronakrisen har lett till en skuldfest där miljarderna regnat som konfetti. Orsaken är fullt förståelig, men vad händer när krisen är över? Är det slut på festen och dags för baksmällan med budgetdisciplin, nedskärningar och andra tråkigheter? Nej, staten drar kanske inte alls åt svångremmen som förut. Sådana signaler kommer nu från både höger och vänster, förklarar Svenska Yles ekonomijournalist Johan Ekman.

Föräldrasnack med Carro och Rebecka: "Jag skulle förlåta otrohet, för jag orkar inte söka en ny man"

Påverkas tröskeln till att förlåta otrohet när man har barn tillsammans? För Carro gör det inte det, men Rebecka skulle ha svårare att lämna en relation efter otrohet när barn finns med i bilden. Veckans avsnitt handlar om hur synen på otrohet kan förändras när barn finns med i bilden.

Watt Nytt: Näthat kan vara ett brott

Har du skrivit elaka kommentarer på sociala medier eller själv blivit ledsen för vad andra har skrivit om dig? Näthat kan vara ett brott, så det gäller att tänka efter innan man skriver ut sin ilska på nätet.

Grönroos Garage: Skådespelaren Carl-Kristian Rundman har tappat sin tro på Jethro Tull

“Nog är det ju gubbrock” konstaterar Rundman om veteranbandet han började älska redan som nioåring. Grönroos garage gör en djupdykning i den progressiva rockens gigant ända från 60-talet till nästa år, då Jethro Tull spelar i Finland igen.

Nytt & populärt

Lyssna på ljudnyheter

Namnsdagar 19.10

Viking
Finska: Uljas
Ortodoxa: Joel, Johannes, Jussi, Juha
Samiska: Áigesárri
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Framtiden med Alfred och Jakob: Magnus Uggla-robotdammsugaren

En dammsugare uppfinns som skapar sånger av dammet den hittar. Tyvärr endast Magnus Uggla-sånger. Vi får lära oss hur illa det kan gå om det inte blir fler säljägare i Östersjön och sedan gör vi ännu ett besök hos Maturväktarna.

Solsidan

Ny säsong! Solsidans sjunde säsong är full av livskriser och människor som omvärderar sina livsval. Mickan fyller snart 40, vilket får henne att tänka på vad hon egentligen har åstadkommit i livet. Krisen smittar av sig på Fredde som i sin tur frågar sig varför han egentligen jobbar så mycket som han gör. Samtidigt har Alex och Annas äktenskap nått vägs ände och de skiljer sig, igen, men försöker att som skilda bo kvar i huset båda två.