Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Program: 19 - nitten

Aisha ljuger om sitt liv åt alla runt omkring sig

Aishas liv är en lögn. Hennes familj tror att hon studerar juridik, men hon har inte kommit in på universitetet. Ännu. Hennes kompisar tror att hon är singel och har fått nog av män. I verkligheten har hon börjat träffa sin gamla pojkvän Emrah som nyss kommit ut ur fängelset och strugglar med att lägga sitt gamla liv bakom sig. 19 är den sista säsongen av den norska förortsserien från Stovner, men det går lika bra att kolla den utan att ha sett de tidigare säsongerna. Många av karaktärerna från 17, 18 och 16 är tillbaka i den sista säsongen.

Dokumenterat

1800-talets mest framgångsrika författare - ett program om Emilie Flygare-Carlén

Emilie Flygare-Carlén, Sveriges första deckardrottning, skrev på 1800-talet världens första thriller. Hon skrev samhällsengagerat om makt och manipulation under en tid då kvinnor skulle hålla sig till relationerna i de fina salongerna. Kritiken var inte nådig. Till slut brände hon upp alla sina handskrivna manuskript. Henns privatliv var dramatiskt. Hon förlorade alla sina fem barn och sina tre män. Och hon drömde om ett liv som skeppare, men tvingades in i rollen som gift kvinna med barn, kvinnans uppgift på 1800-talet. Som äldre fick hon revansch i sin sista stora roman.

Alltingsval på Island

Lyssna: När Finlands sak var deras – Nicolas har träffat hundratals svenska veteraner från Finlands krig

Över 12 000 frivilliga svenskar kom till Finlands hjälp under vinterkriget. Också under fortsättningskriget ställde frivilliga svenska soldater upp. Men vad vet vi egentligen om de som kom för att strida på vår sida mot ryssarna?

Nytt & populärt

Namnsdagar 26.9

Finn
Finska: Kuisma
Ortodoxa: Johannes, Juhani, Juha, Tiihon
Samiska: Gáivvaš
Namnsdagar © Helsingfors universitet
Nadde förstör världen

Ska vi faktiskt hata palmolja?

Nadde försöker reda ut varför vi ska säga nej till palmolja. Eller ska vi faktiskt säga nej till palmolja? Inte enligt vad experten berättade. För att göra det lite mer spännande åker Nadde iväg och handlar en kasse mat med “ungkarls” tema. Med sig har hon också en liter palmolja som hon ivrigt visar upp.

Sportliv

Pappans död blev vändpunkten – intensiva tränaren Petter Kukkonen lärde sig varva ner: "Jag är betydligt mer med idrottarna än med mina egna barn"

Jakten på framgång har fått Petter Kukkonen att prioritera sitt yrkesliv framom familjen. Innan Finlands chefstränare i nordisk kombination lärde sig att inte ta sitt jobb på för stort allvar, behövde han bevisa för sig själv att han är bra på det han gör.