Hoppa till huvudinnehåll

Regnigaste augusti någonsin i Vasa

Gammalt rekord från 1967 höll inte längre.

Augusti månad går till historien som den regnigaste någonsin i Vasa - eller i varje fall på över 130 år. Under augusti har det hittills fallit 209 millimeter regn i Vasa.

Skådespelaren Gene Wilder död

Wilder var med i många av Mel Brooks komedier.

Den amerikanska skådespelaren Gene Wilder har avlidit. Han var känd för bland annat sin roll i Willy Wonka (Kalle i chokladfabriken) och för sin medverkan i Mel Brooks komedier.

Kungligt besök i Finland nästa vecka

Kung Harald V och drottning Sonja gör ett statsbesök.

Finland får kungligt besök nästa vecka. Det norska kungaparet gör ett statsbesök i Finland den 5-8 september på inbjudan av republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio.

Få svenska skolor vågar slopa sifferbetygen

Raseborg välkomnar läroplanen - slopar sifferbetyg i åk 4.

Den nya läroplanen uppmuntrar skolorna till att i större grad slopa sifferbetyg och allt mera gå in för en utvärdering där eleverna ställer upp egna mål och utvärderar sig själva och varandra. Men det finns stora variationer i hur skolorna i Svenskfinland tolkar det här.

Mer än 1300 gymnaster kan inte ha fel

Gymnastikfesten i Kristinestad lockade gammal och ung.

Som en Stafettkarneval för gymnaster, så kan man beskriva Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfestival. Festivalen som ordnas vart fjärde år, är höjdpunkten för alla som har tränat på sina program under vintern.

Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Lojobo simmar från Europa till Afrika

Tuomas Kaario ska korsa Gibraltar sund i september.

Maratonsimmaren Tuomas Kaario i Lojo siktar på att simma över Gibraltar sund i september. Kaario var den första i världen att simma över Finska viken för två år sedan.

Vegas programvärdar

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Regnet drar vidare

Regnområdet i landets södra och mellersta delar försvagas och drar sig österut och under dagens lopp blir det småningom klarare. Dagens högsta temperatur är 14 till 18 grader.
Läs hela väderrapporten här.