Hoppa till huvudinnehåll

Mest lästa

Trump knuffar undan Montenegros premiärminister – videon sprids som en löpeld

Premiärministern själv tycker att situationen var harmlös.

USA:s president Donald Trump är till synes ivrig att stå i första raden under torsdagens Natomöte i Bryssel. Så ivrig att han knuffar undan Montenegros premiärminister i farten. Under samma kväll ska han ha sagt att tyskar är ”väldigt dåliga”.

tua och bengt-göran lindqvist

Koivistos grannar i Ingå: Nu har bågsågen tystnat

Koivisto och Lindqvist grannar i närmare femtio år.

På torsdagen följde vårt land president Mauno Koivisto till sista vilan. Bland de inbjudna gästerna fanns Tua och Bengt-Göran Lindqvist, grannar med Koivisto sen decennier. Paret minns Koivisto med värme.

Förbundskansler Angela Merkel och USA:s förre president Barack Obama diskuterar demokrati vid Brandenburger Tor. 25.5.2017

Merkel och Obama – vänskaplig träff vid Brandenburger Tor

Diskussion vid tyska kyrkodagar.

Det var Barack Obamas största offentliga framträdande i Europa efter att han lämnade presidentposten i början av året. Vid Brandenburger Tor i Berlin, inför en publik tiotusentals mänskor diskuterade han idag demokrati tillsammans med förbundskansler Angela Merkel.

Poliser undersöker den bil där bomben hittades

Greklands tidigare premiärminister skadad i bombexplosion

Fick skador i magen - vårdas på sjukhus.

Den tidigare premiärministern i Grekland Lucas Papademos har skadats då en bomb exploderade i hans bil i centrala Aten. En regeringstalesman betecknar explosionen som ett attentat. Papademos fick skador i magen men skadorna ska inte vara livshotande.

Funderar du på parterapi?

Parterapi ger båda parterna en chans att bli hörda.

Kommunikationssvårigheter, gräl och risk för skilsmässa gör att par söker sig till en terapeut. Också användningen av sociala medier är ett ämne som numera behandlas i parterapi.

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Direkt på Arenan

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman