Hoppa till huvudinnehåll

Mest lästa

Finland100km i Åbo.

Finland100km kombinerar nytta med nöje

Närmare 200 personer deltog i motionsevenemanget i Åbo.

14 grader och mulet. Kanske inte optimalt motionsväder i slutet av maj, men det stoppade inte närmare 200 Åbobor från att delta i evenemanget Finland100km.

Sambor i Burundi tvingas gifta sig

Ett led i presidentens kampanj att "göra landet moraliskt".

I Burundi måste alla sambopar gifta sig innan året är slut, annars riskerar de att utsättas för rättsliga åtgärder, skriver BBC. Det här är ett led i presidentens kampanj att "göra samhället moraliskt".

Trump knuffar undan Montenegros premiärminister – videon sprids som en löpeld

Premiärministern själv tycker att situationen var harmlös.

USA:s president Donald Trump är till synes ivrig att stå i första raden under torsdagens Natomöte i Bryssel. Så ivrig att han knuffar undan Montenegros premiärminister i farten. Under samma kväll ska han ha sagt att tyskar är ”väldigt dåliga”.

Begravning för en av offren i fredagens attack mot kopter.

Egypten hämnas mord på kopter

Armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger.

Den egyptiska armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger som svar på gårdagens terrorattack mot kristna kopter.

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Jared Kushner

FBI undersöker Trumps svärson

Jared Kushners möten med ryssar är under lupp.

President Donald Trumps svärson Jared Kushner undersöks i samband med FBI:s Rysslandsutredning, uppger amerikanska medier. Kushner är en av Trumps närmaste rådgivare.

Direkt på Arenan

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Välkommen till Svenska.yle.fi!