Hoppa till huvudinnehåll

"Ryssland har hackat data åt Trump"

Ryssland hoppas att Trump slopar sanktionerna.

Demokraterna i USA beskyller Ryssland för de upprepade dataintrången mot det demokratiska partiet. Samtidigt börjar de amerikanska medierna ifrågasätta republikanen Donald Trumps politiska band till Kreml och hans affärskontakter med ryska oligarker.

Två skärmflygare störtade i Pemar

Larmet kom lite före nio på söndag morgon.

I Pemar i Egentliga Finland störtade två skärmflygare på söndag morgon. Räddningsverket fick larmet om olyckan lite före klockan nio och flera räddningsenheter skickades till platsen.

Kaleva: Människohandel allt vanligare i Finland

Majoriteten av fallen gäller arbetslivet.

Allt fler fall av människohandel uppdagas i Finland, rapporterar tidningen Kaleva. Majoriteten av fallen gäller arbetslivet. Offren hålls i omänskliga förhållanden och tvingas jobba inom till exempel restaurang- eller trädgårdsbranschen.

Anne Hietanen: En ny girl på varje pärm

Anne Hietanen undrar hur länge girlboomen skall hålla i sig.

Under de senaste åren har det kommit en mängd deckare med ordet girl i titeln, ofta översatt till kvinna på svenska. Författare har berättat att de av sina förlagsredaktörer blivit uppmuntrade att lägga in ordet girl i titeln.

Se upp för ovanligt ilskna getingar

Insekternas tröskel att sticka är lägre än vanligt.

De stora temperaturväxlingarna i sommar har lett till att rutinerna i getingsamfunden vänts upp och ner. Insektsforskare Lena Huldén säger att getingarna rentav förlorat meningen med livet. Kaoset får dem att bli frustrerade, vilket leder till att deras tröskel att sticka är lägre än vanligt.

Meditation ett sätt att hantera det finländska mörkret

Tibetansk lärare drar folk till lilla Sammatti.

I det lilla samhället Sammatti i närheten av Lojo, har det under två veckors tid nu samlats folk från minst åtta olika länder. En stor del är förstås finländare och inte minst finlandssvenskar. Den tibetanska läraren Tulku Dakpa Rinpoche är magneten och hans initiativ att starta en femårig utbildning inom den tibetanska Buddhismen - just här i Finland.

Åksjuka

Så klarar du bil- och båtresorna bättre.

Åksjuka är vanligare än vi kanske tror. Besväret uppkommer då balansorganen inte hänger med i situationen, då t.ex. kroppen rör sig medan hjärnan tror att den är stilla.

Fyra zikafall i Florida

Personerna har vistats i ett område nära Miami.

Det myggburna zikaviruset har för första gången bekräftats på USA:s fastland.

Flyktingar guidar flyktingar på Berlinmuseer

Över 3 000 flyktingar på museibesök.

Flyktingar som fungerar som guider åt andra flyktingar. Vid några museer i Berlin pågår som bäst ett projekt där man utbildar flyktingar till museiguider. Nyanlända flyktingar ska på det här sättet kunna lära sig saker om såväl det gamla som det nya hemlandet.

Soppa på kräftor

Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.

Vanliga frågor om BUU-klubben och Hajbo

Tiotals frågor och svar om Svenska Yles barninnehåll.

Hur gör jag om mitt barn vill vara med i Undra sa flundra? Vem spelar Vimmel i Hittehatt? Hur väljer Hajbo ut de skolor som får besök? Här kommer tiotals frågor som ofta ställs om Svenska Yles barninnehåll. Och svaren, så klart!

Bärtil vill inspirera 3–7-åringen till lek

Monica Vikström-Jokela skapade Bärtil för över tio år sedan.

– Genom att identifiera sig med Bärtil och Isa Gris ska barnen få inspiration till lek och tips på hur vardagskonflikter kan lösas, säger manusförfattaren Monica Vikström-Jokela om figurerna i Bärtil, Svenska Yles långlivade småbarnsfavoriter.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!