Hoppa till huvudinnehåll

Evakuering av bostadshus i Vanda över

Flervåningshus i Kivistö evakuerades i eftermiddags.

Polisoperationen i Kivistö i Vanda har avslutats. Polisen evakuerade i eftermiddags ett flervåningshus i Kivistö på Rubinringen 1, efter att en person riktat ett hot mot sig själv.

Micaela Romantschuk: Föräldrar till mobbade barn behöver stöd

Fallet i Ekenäs där en förälder flög på en elev är ovanligt.

När man som förälder får veta att ens barn blir utsatt för mobbning väcker det mycket känslor, man kanske reagerar med stenåldershjärnan och tänker inte rationellt. Det är Micaela Romantschuks reflektion över fallet i en Ekenässkola där en pappa gick till angrepp på en 12-årig skolelev.
Eftersnack: Ska mobbaren byta skola?

Proffsclowner oroade över internationell clowntrend

Sjukhusclownerna jobbar med att muntra upp sjuka barn.

Professionella clowner oroar sig över trenden med vuxna som klär ut sig till clowner för att skrämma barn. Sjukhusclownerna poängterar att de skrämmande clownerna inte har något med riktigt clowneri att göra.

Sydafrika lämnar Internationella brottmålsdomstolen

Det uppger landets justitieminister Michael Masutha.

Sydafrika lämnar Internationella brottmålsdomstolen ICC, meddelar landets justitieminister Michael Masutha. Sydafrika hotade med att lämna ICC redan i fjol då landet kritiserades för att ha låtit bli att gripa Sudans folkmordsanklagade president Omar Hassan al-Bashir under hans besök i Sydafrika.

Mörkret sänker sig över Waldemars pensionat

Tjockare än vatten 2 utspelar sig på ett vintrigt Åland.

Andra säsongen av Tjockare än vatten är här. Vi träffar åter syskonen Waldemar som nu äger pensionatet på Åland som de ärvt efter sin mamma. Tillsammans skall de driva stället medan vintermörkret tränger in genom väggarna och ger upphov till nya konflikter.

Popfest kommer igen

Den populära musikfestivalen ordnas också nästa sommar.

Musikfestivalen Popfest i Borgå får en fortsättning också nästa sommar. Det meddelar arrangören Varuboden-Osla.

Luciakandidaterna utsedda

Här är listan på de tio kandidaterna!

De tio kandidaterna till Finlands lucia är utsedda, och de representerar så gott som hela Svenskfinland. Att välja vilka tio som skulle gå vidare var inte lätt, säger juryn.

Vetebröd med kärnat smör

Filip Langhoffs bröd bakas med fördeg och avnjuts tillsammans med smör som du kärnar på några minuter. Något tidskrävande, men värt besväret.

Helt speltvete och oxe i gryta

Oxsvans har mycket smak och i Filip Langhoffs långkokta gryta kommer den till sin rätt tillsammans med helt speltvete, vitt vin och rotfrukter.

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Barn i Finland i 100 år - berättelser efterlyses

Dela med dig av ditt mest betydande barndomsminne.

Tjärapytts? Twist? Giana Sisters? BMX? Vad lekte du när du var barn? Vad var det bästa att göra tillsammans med vuxna? Vilka var nymodigheterna? Vilka bus gjorde du? Var du med om någonting riktigt skrämmande? Och vad var riktigt, riktigt roligt?

Besök Yle!

Så här går det till om du vill besöka oss på Yle.

Vi ordnar rundvandringar som är öppna för alla bland våra lokaler i Böle och Tammerfors. Läs mera om hur du bokar en guidning!

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!