Hoppa till huvudinnehåll

Familjen som väckte liv i Tenala

I Frimans huvud råder ingen brist på idéer och visioner.

Tenala och Frimans är en lika känd kombination som puss och kram. De hör lite ihop. Utan Frimans skulle det vara ganska tomt Tenala kyrkoby och utan Tenala och i synnerhet en påskdans 1991 skulle Per-Olof Friman kanske ännu bo i Karis.

Snöskoteråkare drunknade i Ingå

Den döde är en man strax under 50 år.

En snöskoteråkare omkom i går kväll efter att ha gått genom isen i Ingå skärgård. Mannen begav sig ut på isen utanför Södra Svartö för att testa en gammal snöskoter.

Andreas von Weissenberg: Vi såg en tyst revolution

I sämre tider ökar viljan att hjälpa andra.

- Människans förmåga till framtidstro när katastrofen är ett faktum är otrolig, säger Andreas von Weissenberg som är chef för den internationella katastrofhjälpen på Finlands Röda Kors. I sitt arbete har han sett konsekvenserna av både naturkrafter och mänskliga krafter på nära håll, på gott och ont.

En underdogs klassresa i 1700-talets Åbo

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien.

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien i Åbo. Pehr Stenberg gjorde en klassresa från fattig bondpojke i Umeåtrakten till att bli prästvigd i Åbo domkyrka på 1780-talet. Underdogperspektivet genomsyrar hans självbiografi och ger också en unik inblick i östra rikshalvan på den här tiden.

Vem häckar i holken?

Resterna av boet kan avslöja vem som häckat i holken.

Våra vanligaste holkhäckare är olika mesar och svartvit flugsnappare, men det finns också många andra som kan flytta in i en holk. Resterna av det gamla boet kan avslöja vilken art som häckat i din holk.

Vuxna kan hjälpa sina barn att reagera på mobbning

"Vuxna skall blanda sig i även då andras barn mobbas."

Arbetet för att främja elevernas välmående skall finnas som ett fundament i skolans arbete varje dag. Vuxna skall blanda sig i även när andras barn mobbas, uppmanar Micaela Romantschuk. Det kan ju vara ditt barn som mobbar. Då behöver barnet hjälp att ta ansvar för sina handlingar.

Come to Finland - med äventyr i blicken

Reseaffischer visar en annorlunda Finlandsbild.

Come to Finland heter en utställning om reseaffischer, som har öppnat på Nationalmuseet. Enligt Magnus Londen som har varit med och sammanställt utställningen balanserar affischerna mellan reklam och konst, men är också historiskt intressanta och ger en träffande och ny bild av Finlands utveckling under 1900-talet.

Yle Live: Carole King och Tapestry

Tiotusentals människor fick uppleva unika stunder i Hyde Park i London sommaren 2016, då Carole King framförde sitt legendariska album Tapestry från 1971, för första gången live från början till slut.

Varför skäms vi över sex?

Sexpartners, fetischer och oskuld. Allt kan ge skamkänslor.

Sexpartners, fetischer och oskuld. Allt kan ge skamkänslor. Men varför skäms vi egentligen över sex och sexualitet? Och hur kan vi få bort skammen?

MGP 2017 - Tillsammans är stark

Nu finns ditt livs chans att vara med i MGP 2017.

Jakten på de tio MGP-finalbidragen börjar nu och pågår fram till den 6 april. Är du mellan 8 och 15 år och gillar att sjunga, dansa eller skriva låtar så är det här din stora chans. Plita ihop en låt, spela in den till exempel i din mobil och skicka in den till oss!

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Direkt på Arenan