Hoppa till huvudinnehåll

Mest lästa

Sämre än befarat med Stora barriärrevet

Blekningen av korallerna är allvarligare än någonsin.

Korallerna i Stora barriärrevet utanför Australien mår sämre än man trott, varnar forskare. Enligt dem är blekningen av korallerna allvarligare än någonsin och revets tillstånd kommer bara att bli sämre om inte utsläppen av växthusgaser minskar.

En gammal mobiltelefon och en gammal bild på systrarna.

Att städa bort sina minnen

Att tömma ett dödsbo är att se tillbaka och att avstå.

Hur känns det att avstå från ett hem som bär spår från flera generationer? Dokumentären Till minne av ett hem följer två systrar som städar ur sitt barndomshem.

Barnen är Dutertes nästa mål - nioåringar kan hamna i fängelset

Kan barn skilja mellan rätt och fel?

I Filippinerna vill president Rodrigo Duterte införa dödsstraff och sänka den straffrättsliga åldern från 15 till 9 år. Lagförslagen är ett led i Dutertes krig mot drogerna. Sänkningen av straffåldern har ändå stött på motstånd bland politiker. Än en gång är det de fattigaste som drabbas värst.

Yrsa Stenius.

Yrsa Stenius: "Det blir vilda västern utan ONM"

Yle uutisets chefredaktör kritiseras för kommentar om ONM.

Yrsa Stenius, före detta Pressombudsman i Sverige, tycker att diskussionen om Opinionsnämnden för massmedier är oroväckande. Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen sade på lördagen i en intervju till Helsingin Sanomat att Yle kan lämna ONM och grunda ett eget granskningsorgan, men backade senare från uttalandet.

Var med och utse Finlands nationalfjäril

Rösta fram Finlands nationalfjäril.

Vilken fjärilsart tycker du att skall bli vår nya nationalfjäril? I Finland har man noterat 2591 olika fjärilsarter, av dessa är ca 2300 sådana som anses vara fast förekommande i vårt land. Nu är det dags att rösta fram en av dessa till vår nya nationalfjäril. Det är knappt om tid, då röstningen stängs söndagen 4 juni. Gå in på sidan nationalfjaril.fi för att rösta.

Älska sitt jobb är den nya normen

Att älska sitt jobb på sociala medier blir allt vanligare.

En trend just nu är att personal gärna säger ut att de älskar sina jobb, säger forskaren Magdalena Petersson- McIntyre vid Göteborgs universitet. Hon har skrivit boken "Att älska sitt jobb - den nya normen". Studien baserar sig på intervjuer med personal inom detaljhandeln.

Direkt på Arenan

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Välkommen till Svenska.yle.fi!