Hoppa till huvudinnehåll

Få oppositionsidéer beaktas i budgetförhandlingarna

Oppositionspartierna är aktiva i att erbjuda alternativ.

Regeringen förbereder sig för hårda budgetförhandlingar. Från oppositionspartiernas riksdagsgruppers sommarmöten har det kommit många förslag och krav på ändringar i Finansministeriets budgetförslag. Någon stor effekt har oppositionens arbete inte, men några saker kan regeringen uppmärksamma.

Turkarna i Finland bävar för att kritisera president Erdogan

Turkisk kvinna talar ut om livet före och efter statskuppen.

Efter att tiotusentals har gripits i Turkiet med anledning av statskuppen i juli, är många turkar rädda för att säga vad de verkligen tycker om president Recep Tayyip Erdoğans politik - också turkarna här i Finland. Aylin, som vill vara anonym, berättar om livet i Turkiet före och efter statskuppen.

Svidande kritik mot Max Verstappen: ”Någon måste ta honom i örat”

Kimi Räikkönen: Det kunde ha skett en stor olycka.

Förarkollegerna uttalar sig väldigt negativt om Max Verstappens körstil, men F1-tonåringen försvarar sig. Yle Sportens expert ställer sig på kritikernas sida: ”Det här inte är något datorspel där du åker av och ingenting händer”.
Läs också Räikkönen räddade poäng efter katastrofstarten – ursinnig på Verstappen

Delfinerna bort från Finland - väckte stor medial uppmärksamhet

Delfinerna har förts till Grekland.

Ledningen för Särkänniemi nöjespark i Tammerfors lovar att se över sin informationspolicy efter nattens omtalade delfintransport. De fyra delfinerna fördes bort från delfinariet i vattenfyllda containrar, och vidare med fraktplan till Grekland. Det skulle bli en diskret transport - men det blev en massmedial föreställning.

Sibbosonen Emil Weckman, 14, Europamästare i motocross

”Jättefint att avsluta EM-säsongen med en seger."

Jättetalangen Emil Weckman går från klarhet till klarhet. 14-åringen säkrade ännu en EM-titel tack vare dagens seger i Assen i Holland. ”Jättefint att avsluta EM-säsongen med en seger och ett andra mästerskap.”

"Också på Hawaii behövs volontärer"

Samuel Snellman hjälper hemlösa i öparadiset.

Vad har surfbräden med frivilligarbete att göra? Som volontär på Hawaii fick Samuel Snellman bland annat surfa och mingla, och på det sättet hjälpa mindre lyckligt lottade i livet.

Återvinn gamla jeans

Här får du tips av både experter och hobbyfixare.

Jeans som fått hål på knäna, är litet slitna i rumpan eller där fickornas innertyg gått sönder kan lätt återvinnas och formas om till nya kläder, väskor och textilier för omklädnad. Här får du tips av experter och tittare som deltog i Rester och gäster på Strömsö.

Att hitta galenskapens språk

Johanna Holmströms nya roman undersöker kvinnlig galenskap.

Johanna Holmström skriver om den kvinnliga galenskapens historia. Hennes kommande roman utspelar sej på det historiska Själö mentalsjukhus för kvinnor - men hon vill frångå den alltför ofta förekommande sexualiserande tonen i fiktiva skildringar av kvinnors mentala ohälsa.

Äran, jublet och tystnaden i boken om familjen Eremenko

I oktober kommer boken om fotbollsfamiljen.

En berättelse om ambition, mod och gemenskap men också uppoffringar och tävlan utlovas när familjen Eremenkos liv nu lyfts fram i bokformat. I oktober utkommer Mårten Westös bok "Eremenko - berättelsen om en fotbollsfamilj" på Schildts & Söderströms förlag.

Få lokala nyheter i din mobil!

Prioritera nära dig-nyheter med vår app Nyhetskollen.

Är Nykarleby din hemort och viktig för dig? Eller Pargas? Esbo? Med vår nyhetsapp Nyhetskollen kan du försäkra dig om att inget som berör hemknutarna går dig förbi.

Direkt på Arenan

Välkommen till Svenska.yle.fi!