Hoppa till huvudinnehåll

President Koivisto har lagts till sin sista vila

Se videoklipp av de mest minnesvärda stunderna.

President Mauno Koivisto begravdes på torsdag eftermiddag på Sandudds begravningsplats i Helsingfors. Koivistos grav ligger mitt emellan presidenterna Risto Rytis och Urho Kekkonens gravar. Hela begravningen präglades av en stillsam värdighet - precis som de anhöriga hade önskat.

Många varma ord vid minnesstunden i Ständerhuset

Svärsonen tackade för stöd som familjen fått.

Både den nuvarande statsministern Juha Sipilä och den tidigare statsministern Paavo Lipponen talade på president Mauno Koivistos minnesstund på Ständerhuset. Lipponen konstaterade att Koivisto var en stor vän av det finlandssvenska.

Koivistos grannar i Ingå: Nu har bågsågen tystnat

Koivisto och Lindqvist grannar i närmare femtio år.

Idag följer vårt land president Mauno Koivisto till sista vilan. Bland de inbjudna gästerna finns Tua och Bengt-Göran Lindqvist, grannar med Koivisto sen decennier. Paret minns Koivisto med värme.

Poliser undersöker den bil där bomben hittades

Greklands tidigare premiärminister skadad i bombexplosion

Fick skador i magen - vårdas på sjukhus.

Den tidigare premiärministern i Grekland Lucas Papademos har skadats då en bomb exploderade i hans bil i centrala Aten. En regeringstalesman betecknar explosionen som ett attentat. Papademos fick skador i magen men skadorna ska inte vara livshotande.

Mest lästa

Presidenters sista resa

Färre ryska lag i KHL

Ligan hålls öppen för nya utländska lag.

Metallurg Novokuznetsk får inte spela i KHL nästa säsong. Ligan gick ut med beskedet under onsdagen och bekräftade samtidigt att kroatiska Medvescak Zagreb gjort sitt i KHL.

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Amie Borgar i en stol lyssnandes i hörlurar.

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Bild på handskar och såg som lagts åt sidan.

Projektchef dömdes till böter - lät arbetssökande jobba hemma hos sig på Vanda stads bekostnad

Kvinnans chef friades från åtal.

En projektchef vid Vanda stads arbetsverkstad dömdes på onsdagen till 725 euro i dagsböter för missbruk av förtroendeställning. Arbetssökande vid verkstaden har jobbat hos henne och renoverat hos hennes föräldrar, men hon har inte betalat något för arbetet. Hennes chef friades från åtalet om brott mot tjänsteplikt av oaktsamhet.

Soulvibbar med Jakobstad-Helsingforsbandet The Napkins

Moderna soulvibbar med inspiration från 60-talet.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad/Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

Ann-Catrin Granroth

Anka Granroth: Stick och brinn gamla scenskräck

Så här kom jag över min scenskräck.

Händerna skakar, blodet rusar i öronen och jag är torr i munnen fastän jag precis druckit en halv liter vatten. Jag hör de ödesdigra orden: "Nu är det dags för vår första talare!" och applåderna drar igång. Nu finns det ingen återvändo. Jag måste upp på scen.

Christoffer hjälper ungdomar att sikta rätt i livet

Dreams hjälper unga att nå sina drömmar.

”Följ dina drömmar” kan låta som en utnött klyscha, något man bara säger. Men Christoffer Strandberg och projektet Dreams försöker få unga att sträva mot något och på riktigt tro på sig själva. Något som kan kännas näst intill omöjligt i högstadieåldern.

Direkt på Arenan

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman