Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Haavisto coronasmittad, Nederländernas tidigare drottning likaså, totalt sju fall av omikron här hemma – vi följer coronaläget

En av Centerns riksdagsledamöter har också insjuknat i covid-19. Vi uppdaterar dig med de senaste nyheterna angående coronaviruset.

Senaste uppdateringar

4.12
Utrikesminister Haaviso coronasmittad
4.12
Nederländernas ex-drottning har covid-19
4.12
Coronaprotester också i Wien

#MeTooPolitique riktar sig mot den politiska eliten i Frankrike

Sedan det franska uppropet och den politiska hashtagen MeTooPolitique lanserades i världsberömda dagstidningen Le Monde den 15 november har redan tiotusentals kvinnor avslöjat sexuella övergrepp utförda av maktens män i politikens boningar. Fiona Texeire heter politikern som lanserat hashtagen.

Sportliv

Stjärnmålvaktens hårda läxa – Anni Keisala insåg att talang inte räcker: "Hade för höga tankar om mig själv"

Landslagslägret sommaren 2020 blev käftsmällen hon behövde. Anni Keisala fattade ett avgörande beslut – och i år valdes hon till ishockey-VM:s bästa målvakt. Nu kan hon bli den som leder Damlejonen till OS-medalj i Peking.

Musikdokumentär

"Bluesen är det bästa som hänt på 300 år" - en musikdokumentär om Wentus Blues Band

Bandets karriär blev större än medlemmarna vågat drömma om och de har spelat med blueslegender som Rolling Stones-gitarristen Mick Taylor, Eddie Kirkland och Louisiana Red.

Blues är spelmansmusik och har blivit ett sätt att leva för Robban Hagnäs och Niko Riippa och nu vill de rota sig djupare i sina hemtrakter kring Karleby.

I dokumentären hörs dessutom det exakta receptet för hur man gör dealen med Legba, djävulen.

Vigil - mord i havets djup

Kusliga brott vid Skottlands kust - kriminaldetektiv Amy Silva måste ner i en ubåt med kärnvapen. Kan hela ubåtens - eller till och med hela landets säkerhet vara hotad?

Nytt & populärt

Lyssna på ljudnyheter

Namnsdagar 5.12

Selma, Thelma
Finska: Selma
Ortodoxa: Savva
Samiska: Selbmá
Namnsdagar © Helsingfors universitet
Spelpanelen

Simulatorspel populärare än krigsspel: "Nu vill alla vara bönder istället för att kriga"

Tiotusentals spelare valde plötsligt att ploga åkern i Farming simulator 22 istället för att tävla om vem som dödar flest i Battlefield 2024. Spelpanelen funderar på varför simulatorer är populära och vad som egentligen kan klassas som en simulation.

I det här avsnittet av Spelpanelen hör du panelmedlemmarna Björn Karlsson och Milli Lindberg prata med programledare Jukka Isojoki.

Eftersnack: Podden med Formel 1-hyllning

Anders Helenius har blivit beroende av tv-serien om F1, Jeanette har sitt att säga om den fruktlösa kampen mot åldrandet medan Magnus lyfter upp att morötter är hälsosamma oberoende av utseende.

Winter is coming – därför drabbas energimarknaden nu av elchock

Elpriserna når nya höjder när kvicksilvret klättrar nedåt. Men är elmarknaden verkligen så extremt väderkänslig eller är det europeiska energikrisen som spökar i bakgrunden? Nyhetspodden förklarar.