Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från svenska.yle.fi

Huvudinnehåll

Huvudinnehåll

Parlamentariker kastade svintarmar på varandra

Taiwanesiska parlamentsledamöter slogs och kastade svininälvor under en kaotisk session i Taipei på fredagen. Orsaken var regeringens kontroversiella plan på att tillåta import av svinkött från USA. Köttet kan innehålla ämnet raktopamin, som är förbjudet av hälsoskäl i bland annat EU.

Coronalögnerna sprider sig som ett virus - dags att platta till konspirationskurvan!

I Finland pågår en kampanj på sociala medier som vill att vi ska bekämpa coronaviruset genom kramar och positivt tänkande. Både WHO och THL varnar för den här farliga infodemin. Så vad kan du och jag göra åt saken? Nyhetspodden tar Svenska Yles vetenskapsjournalist Marcus Rosenlund till hjälp.

Åland tar mer stryk av covid-19 än fastlandet fast nästan ingen smittats

Åland har haft väldigt få fall av coronasmitta men drabbats väldigt hårt ekonomiskt av stängda gränser och bortfallet av turister. Arbetslösheten på Åland är nu högre än i resten av Finland och både företagare och politiker hoppas på en bättre sommar 2021 för att rädda ekonomin.

Nytt & populärt

Namnsdagar 28.11

Sten, Malte
Finska: Heini, Kaisla
Ortodoxa: Teppo, Teppana, Tapani
Samiska: Suoinná
Namnsdagar © Helsingfors universitet

Sex

Människorelationsdrama om unga danskar. En oskyldig kyss på en takterrass förändrar Cathrine och hennes långa parrelation med pojkvännen Simon. Cathrine blir förtjust i sin mystiska kollega Selma och hon börjar gå balansgång i sina relationer mellan det bekanta och trygga samt det nya och lockande. Kan Cathrine få båda relationerna?

Smalhetsidealet - varifrån kommer det och hur blir vi av med det?

I veckans avsnitt snackar vi om vikt och smalhetsideal. Taika minns hur alla mammor runt henne jämt verkade banta och hur hon själv lärde sig att lösningen på det mesta var att sporta bort problemen. Ronja har slutat gå på gym för att slippa överanalysera sin kropp och stiger absolut inte på vågen längre.