Hoppa till huvudinnehåll
Fransk soldat patrullerar vid Eiffeltornet i november 2015.

”Militarisering fel svar på terrorhotet”

Terrorforskare ger ris och råd till Europas ledare.

De europeiska regeringarnas reaktion på terrorhotet får inte godkänt av terrorforskaren David Kilcullen. Han varnar för vad terrorhotet kan innebära som värst, men ger också rekommendationer för hur det kan avvärjas. Just nu väljer Europa fel väg, säger Kilcullen.

Mest lästa

Jonas Jungar

Jonas Jungar: Terror mot barn och unga får aldrig bli det nya normala

"Är vi rädda så har de vunnit".

Nej, inte igen! Var det den kollektiva reaktionen då nyheterna om Manchester kablades ut? Eller har vi blivit så avtrubbade efter alla lastbilar, knivmän och självmordsbombare att vi uppfattar dådet som bara ett i raden? Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar skriver om cynismen och rädslan som inte får ta över.

Bild på handskar och såg som lagts åt sidan.

Projektchef dömdes till böter - lät arbetssökande jobba hemma hos sig på Vanda stads bekostnad

Kvinnans chef friades från åtal.

En projektchef vid Vanda stads arbetsverkstad dömdes på onsdagen till 725 euro i dagsböter för missbruk av förtroendeställning. Arbetssökande vid verkstaden har jobbat hos henne och renoverat hos hennes föräldrar, men hon har inte betalat något för arbetet. Hennes chef friades från åtalet om brott mot tjänsteplikt av oaktsamhet.

Amie Borgar i en stol lyssnandes i hörlurar.

Svenska Yles nya musikchef Amie Borgar: “Jag älskar karaoke”

Inget rätt eller fel när det kommer till musiksmak.

Amie Borgar, som själv har ett brett musikaliskt förflutet, ansvarar för musikprofilen vid Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M. Det är så känsligt när det kommer till musiksmak, säger den nytillträdda musikchefen.

Soulvibbar med Jakobstad-Helsingforsbandet The Napkins

Moderna soulvibbar med inspiration från 60-talet.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad/Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

Ann-Catrin Granroth

Anka Granroth: Stick och brinn gamla scenskräck

Så här kom jag över min scenskräck.

Händerna skakar, blodet rusar i öronen och jag är torr i munnen fastän jag precis druckit en halv liter vatten. Jag hör de ödesdigra orden: "Nu är det dags för vår första talare!" och applåderna drar igång. Nu finns det ingen återvändo. Jag måste upp på scen.

Christoffer hjälper ungdomar att sikta rätt i livet

Dreams hjälper unga att nå sina drömmar.

”Följ dina drömmar” kan låta som en utnött klyscha, något man bara säger. Men Christoffer Strandberg och projektet Dreams försöker få unga att sträva mot något och på riktigt tro på sig själva. Något som kan kännas näst intill omöjligt i högstadieåldern.

Direkt på Arenan

Kontakta oss

Telefon: +358 40 674 2085
E-post: justnu@yle.fi
Redaktionschef: Cecilia Wikman