Hoppa till huvudinnehåll

De nordiska spelbolagen – en jackpot för Malta

Spelindustrin utgör 12 procent av Maltas BNP.

Malta är EU:s minsta medlemsland men är en gigant inom spelindustrin. Medelhavsön har genom sina liberala spellagar lockat till sig över 300 utländska spelbolag. Spelindustrin har fått Maltas ekonomi att blomstra.

Töväder i relationen mellan Sverige och Ryssland?

Utrikesminister Wallström träffade Lavrov i Moskva.

Ett försiktigt närmande mellan Sverige och Ryssland skedde i dag då ländernas utrikesministrar träffades i Moskva. Frågan om den ryska annekteringen av Krim och inblandningen i kriget i östra Ukraina sätter ändå fortsatt käppar i hjulen för en varmare relation.

Solig studentfest i Vasa

De studerande firade Fastlaskiainen.

Vädrets makter visade sig från sin bästa sida då de studerande i Vasa på tisdagen firade traditionell Fastlaskiainen. På programmet stod bland annat rinkbandyturnering, dragkamp och pulkatävling.

Video: Jättealligator på vift i Florida

Min man och jag kallar honom Godzilla för det är ungefär så djuret såg ut när det gick över stigen. Jag borde antagligen ha varit mera rädd än vad jag var, säger Kristi Buckley som såg djuret. Den enorma alligatorn sågs i Lakeland i Florida.

Så här vinner du en debatt

Wilma och Algot om att debattera: Lyssna på den andra.

Har du förlorat lite för många debatter den senaste tiden? Då kanske Wilma Ek och Algot Silvennoinen kan hjälpa dig. De har nämligen vunnit en debattävling.

Tipsa oss: Vad gör ni hemma på sportlovet?

Vi vill höra om roligt, billigt, knasigt och lyxigt program.

Alla har inte råd eller möjlighet att resa utomöands med familjen under sportlovet och vädret är nu vad det är i Finland. Ge oss tips på hur man kan överleva en tråkig sportlovsvecka hemma!

Spotlight: Jogga dig till bonus

Finländska företag har börjat dela ut aktivitetsarmband till sina anställda för att följa med hur de motionerar och sover. Man kan till och med få lönebonus om man joggar flitigt.

Sportlov

Må så gott och ha det bra!

Är ni frisk? Mår ni gott?

Slalom är en utmärkt modern sport särskilt för ungdomen. Föräldrarna får betala dyrt för slalomutrustningen, men de betalar gärna för en sportgren som för ut barnen i den friska luften och håller de unga borta från kaféer och gator.

En underdogs klassresa i 1700-talets Åbo

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien.

Han blev tiggare för att få studera vid Kungliga Akademien i Åbo. Pehr Stenberg gjorde en klassresa från fattig bondpojke i Umeåtrakten till att bli prästvigd i Åbo domkyrka på 1780-talet. Underdogperspektivet genomsyrar hans självbiografi och ger också en unik inblick i östra rikshalvan på den här tiden.

Familjen som väckte liv i Tenala

I Frimans huvud råder ingen brist på idéer och visioner.

Tenala och Frimans är en lika känd kombination som puss och kram. De hör lite ihop. Utan Frimans skulle det vara ganska tomt i Tenala kyrkoby och utan Tenala och i synnerhet en påskdans 1991 skulle Per-Olof Friman kanske ännu bo i Karis.

Finlands röda kors skickar sjukskötare och hjälpmedel till Irak

Operationen stöds av utrikesministeriet med en halv miljon.

Finlands röda kors skickar fyra stycken sjukskötare till Mosul i Irak för att hjälpa människor som har skadats i strider. Med sig har de också medicinska hjälpmedel. Tiotusentals har skadats i striderna sedan irakiska styrkor inledde offensiven för att återta Mosul i oktober.

Yle Live: Nightwish i Mexico City

Inspelningen är från Metropolitanteatern i oktober 2015.

Under åren 2000-2016 besökte Nightwish Mexiko åtta gånger och uppträdde sammanlagt 16 gånger. Vi ser första sändningen av en giginspelning som är ett sammandrag från konserten på Metropolitanteatern i oktober 2015.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Vill du besöka Yle? Så här går det till

Välkommen med på en rundvandring! Lär känna Yle och oss som jobbar här. Genom Yle Visit har du möjlighet att ta en titt bakom kulisserna och bekanta dig med vår verksamhet från insidan.

Direkt på Arenan