Nyfriterade churros med kanel och socker är en frasig höjdare på fikabordet och ett roligt alternativ till munkar
Churros är den spanska varianten av våra munkar. Churros bakas av en varm vetedeg och friteras som långa korvar. Sedan är det bara att doppa dem i en god sås.
Ursprungligen publicerad 14.10.2014
Churros är den spanska varianten av våra munkar. I Mexiko serveras churros ofta i gatustånd, på caféer eller till frukost. Ibland kan de vara fyllda med vanilj- eller kolakräm, eller så doppar man dem bara i en chokladsås.
Prova också att doppa churros i en varm kakao.
Churros med kola och passionsfrukt
Ingredienser, 4 portioner:
Churros
120 g smör
2 ½ dl mjölk
1 nypa salt
1 msk råsocker
2 ½ dl mjöl
5 st ägg
½ l olja för fritering
1 msk kanel
1 msk socker
Kolakräm med passionsfrukt
1 burk karamelliserad mjölk
1 st passionsfrukt
Gör så här:
Värm smör, mjölk, socker och salt i en kastrull.
Sikta ner mjölet och vispa degen tills den släpper från kastrullen.
Häll över degen i en kall bunke.
Slå in ett ägg i taget i degen.
Häll upp degen i spritspåsar med stjärntyll.
Spritsa i långa "korvar" av deg i 180 C frityrolja.
Fritera gyllenbruna och rulla sedan i kanelsocker.
Fyll eventuellt med kolakräm. Då behöver du en spritspåse med liten tyll.
Blanda karamelliserad mjölk med passionsfruktskärnor.
Servera nyfriterade churros med vaniljglass och passionsfruktskräm.

